Káposztás pogácsa Katharosz konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
1056
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
4221
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 20.4 g
Zsír
-
Összesen 60.9 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 257 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 584.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 264 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 146.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 405 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 394 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 235 micro
Összesen
1056
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 81.6 g
Zsír
-
Összesen 243.8 g
-
Telített zsírsav 131 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1027 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2339.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 219 mg
-
Kálcium 483 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 189 mg
-
Foszfor 1057 mg
-
Nátrium 367 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 424.1 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 587.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1620 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 146 mg
-
D vitamin: 180 micro
-
K vitamin: 320 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 557 micro
-
Kolin: 596 mg
-
Retinol - A vitamin: 1574 micro
-
α-karotin 132 micro
-
β-karotin 484 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 940 micro
Összesen
4221
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 150.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 37.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
271
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A reszelt káposztát besózzuk, rövid ideig állni hagyjuk, a cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a zsírt, és a kinyomkodott káposztát, sózzuk, borsozzuk, és kevergetve megdinszteljük, hűlni hagyjuk.
- A tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a két tojást, sót, az élesztős tejet, és tésztát dagasztunk.
- A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, rákenjük a káposztát, ezután hajtogatjuk, mint a vajastésztát szokás. A két szélét egymással ellentétes irányban felhajtjuk a tészta közepéig, majd egymásra hajtjuk. Hűtőbe téve pihentetjük, és ezután 3x hajtogatjuk, közben 30-30 percig pihentetjük.
- Az utolsó pihentetés után tetejét mintázzuk, 4,5 centis szaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tojással lekenjük.
- Sütés: 190 - 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 266
- Tegnapi nézettség: 20
- 7 napos nézettség: 257
- Össznézettség: 93380
- Feltöltés dátuma: 2013. február 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Nagyon finom, ízletes, sörkorcsolyának is kitűnő.