Káposztás pogácsa Ikó konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
1300
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
7795
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29 g
Zsír
-
Összesen 50.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2183.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 368 mg
-
Nátrium 1502 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 179.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 182.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 432 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 121 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 404 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 308 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 194 micro
Összesen
1300
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 173.8 g
Zsír
-
Összesen 305.5 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 128 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 74 g
-
Koleszterin 701 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13102.7 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 500 mg
-
Kálcium 896 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 430 mg
-
Foszfor 2209 mg
-
Nátrium 9014 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1075.4 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 1095.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2591 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 237 mg
-
D vitamin: 150 micro
-
K vitamin: 727 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1090 micro
-
Kolin: 735 mg
-
Retinol - A vitamin: 2425 micro
-
α-karotin 211 micro
-
β-karotin 1850 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1165 micro
Összesen
7795
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 442.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 304 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 37 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
264
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A káposztát lereszeljük, besózzuk, állni hagyjuk, majd fél óra elteltével kinyomkodjuk.
- Kevés zsíron cukrot karamellizálunk, majd erre dobjuk a káposztát, és megpirítjuk. Idő közben borsozzuk. Ha kész, langyosra hűtjük.
- A tejet meglangyosítjuk 1 ek cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 15 perc alatt habosra futtatjuk.
- A lisztet a margarinnal, a tejföllel, a tojásokkal, az élesztős tejjel és a káposztával összedolgozzuk. Ha szükséges, utánasózunk.
- Fóliával letakarva, vagy a tálat zacskóba húzva éjszakára a hűtőbe tesszük.
- Reggel a hűtőből kivesszük. Egy jó 20 percet a deszkán hagyjuk, majd átgyúrjuk. Ha szükséges, most adhatunk még hozzá lisztet (ez az a bizonyos plusz az 1 kg felett).
- Kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, feltekerjük, mint a bejglit, és már kész is a hajtogatás.
- A tekercset 3 részre osztjuk, így könnyebb vele dolgozni.
- Egyesével kinyújtjuk kb. 1,5 cm vastagságúra, berácsozzuk a tetejét, közepes szaggatóval kiszaggatjuk, és lisztezett tepsire rakjuk.
- Kb. fél óra elteltével bekapcsoljuk a sütőt. és felforrósítjuk.
- Ha a sütő forró, lekenjük az első tepsi pogácsát tojással, és mehet a sütőbe. A következő pogácsákat is csak 1-2 perccel a sütőbe helyezés előtt kenjük le.
- 30-35 perc sütés után kivesszük, bár 20 perc után már 5 percenkéntellenőrizzük.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 12122
- Feltöltés dátuma: 2012. április 29.
Ajánló
Ebből az adagból nekem 85 db pogácsa lett. Nagy része még frissen (langyosan) elfogyott... Isteni finom lett. Mi 4-en faltuk be. Ez a pogácsa frissen ropogós, másnap (nejlonba húzva) isteni puha. Csak ajánlani tudom... Mi kerti munka közben csemegéztük, de lehetne egy borozgatós este kiváló kísérője is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Ikó
44 recept
Még soha nem sütöttem, és nem is ettem káposztás pogácsát... Most valahogy gusztusom lett rá, és megsütöttem.