r
Nosalty Logó

Káposztás pogácsa 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Káposztás pogácsa 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 679 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4076 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1355.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    973 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 679 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.7 g

Zsír

  • Összesen
    212.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8133.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    709 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1096 mg
  • Nátrium
    5835 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.2 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1075.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2005 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    352 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    940 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    826 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1844 micro
  • α-karotin
    317 micro
  • β-karotin
    1751 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    874 micro
Összesen 4076 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát a nagyobb lyukú almareszelőn lereszeljük, 1 tk sóval besózzuk és 20 percig állni hagyjuk.
  2. Ezt követően a káposztát kinyomkodjuk és 2 ek olajon - amibe előzőleg 1 tk cukrot világos barnára karamellizálunk - erős tűzőn állandó kevergetés közben kissé megpirítjuk, 2 mk őrölt borssal ízesítjük.
  3. Az élesztőt langyos tejben, amiben 1 tk cukrot feloldottunk, felfuttatjuk.
  4. A lisztet 1 tk sóval összekeverjük, a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztős tejet és a két tojás sárgáját, ha nem elég lágy a tészta, még kevés tejet adhatunk hozzá.
  5. Beledolgozzuk az időközben kihűlt káposztát.
  6. 30 percig kelesztjük, majd 20 percenként háromszor hajtogatjuk a tésztát.
  7. Kinyújtjuk 2 cm vastagra, éles késsel bevagdossuk a tetejét és kb 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  8. Tojásfehérjével megkenjük a tetejét.
  9. Tepsibe rakosgatjuk és 20 percig pihentetjük.
  10. Előmelegített sütőben közepes tűzön 200 C°-on 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 501
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 81893
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A káposzta lereszelése és megpirítása elég macerás dolog. Legjobb, ha van időnk, több adagot előre elkészíteni. Jól bírja a mélyhűtést. Felhasználhatjuk többféle sós sütemény, káposztás tészta, vagy káposztás lángos készítéséhez is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...