Káposztás piroski-пирожки c капустой
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
8g élesztő9 kcal
-
83g tej47 kcal
-
42g margarin299 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
1g só0 kcal
-
133g finomliszt485 kcal
-
9g tojás12 kcal
A töltelékhez
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.8 g
Zsír
-
Összesen 41.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1106.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 225 mg
-
Nátrium 600 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 157.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 361 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 141 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 162 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 333 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 310 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 118.6 g
Zsír
-
Összesen 250 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 111 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 74 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6638.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 293 mg
-
Kálcium 1056 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 305 mg
-
Foszfor 1348 mg
-
Nátrium 3599 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 698 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 945.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2165 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 293 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 844 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 970 micro
-
Kolin: 358 mg
-
Retinol - A vitamin: 1997 micro
-
α-karotin 264 micro
-
β-karotin 1861 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 627 micro
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt kb 100 ml cukros tejben megfutattjuk, hozzáadjuk a maradék tejet, az olvasztott, de nem forró maragrint, sót, és a liszttel jól kidolgozzuk. A tésztát kétszeresére kelesztjük, ismét átgyúrjuk, és megint hagyjuk kelni.
- Ezután a tésztát 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és egy 10 cm-es kiszúróval köröket vágunk, majd kb. 1 ek tölteléket teszünk a közepükbe. A korongok széleit tojással megkenjük, félbehajtjuk és összenyomkodjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a sütiket. Hagyjuk kelni még kb. 30 percig, a tetejüket tojással megkenjük és sütőben készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 323
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 21203
- Feltöltés dátuma: 2012. április 09.
Ajánló
Az eredeti receptben a káposztát vékonyra szeleteljük, egy nagy edényben vizet forralunk és a káposztát 5-6 percig főzzük. Leszűrjük és 3 ek margarinnal kikeverjük. Ezzel töltjük a pirogokat. Nekem ez kicsit natúrnak tűnt, ezért a káposztát a főzés (blansírozás?) után olajon kissé megpirítottam, sóztam, borsoztam.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Az orosz receptkönyvemből Kулинарные секреты - Konyhatitkok/Kulináris titkok való recept. A пирог - pirog az orosz konyha egyik alapvető étele. Töltött, általában kelt tészta, sütik sütőben és olajban is. A tölteléke rendkívül változatos, hús, hal, rizs,krumpli tojás, ezek keveréke, káposzta, gomba, répa, zeller, gyümölcsök és minden más, ami a kertben és az erdőben terem. A pirog a nagy, többszemélyes töltött tészta, a piroski a kicsi, egyszemélyes tészták. Van még sok-sok variáció, más névvel jelölik a nyitott, zárt, túrós, csirkés stb. pirog jellegű ételeket, ezekről majd később.