r
Nosalty Logó

Káposztás piroski-пирожки c капустой

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Káposztás piroski-пирожки c капустой
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 926 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5558 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 205 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1106.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 926 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.6 g

Zsír

  • Összesen
    250 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6638.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    293 mg
  • Kálcium
    1056 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1348 mg
  • Nátrium
    3599 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    698 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    945.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2165 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    293 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    844 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    970 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1997 micro
  • α-karotin
    264 micro
  • β-karotin
    1861 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 5558 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kb 100 ml cukros tejben megfutattjuk, hozzáadjuk a maradék tejet, az olvasztott, de nem forró maragrint, sót, és a liszttel jól kidolgozzuk. A tésztát kétszeresére kelesztjük, ismét átgyúrjuk, és megint hagyjuk kelni.
  2. Ezután a tésztát 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és egy 10 cm-es kiszúróval köröket vágunk, majd kb. 1 ek tölteléket teszünk a közepükbe. A korongok széleit tojással megkenjük, félbehajtjuk és összenyomkodjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a sütiket. Hagyjuk kelni még kb. 30 percig, a tetejüket tojással megkenjük és sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 323
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 21203
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 09.

Ajánló

Az eredeti receptben a káposztát vékonyra szeleteljük, egy nagy edényben vizet forralunk és a káposztát 5-6 percig főzzük. Leszűrjük és 3 ek margarinnal kikeverjük. Ezzel töltjük a pirogokat. Nekem ez kicsit natúrnak tűnt, ezért a káposztát a főzés (blansírozás?) után olajon kissé megpirítottam, sóztam, borsoztam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az orosz receptkönyvemből Kулинарные секреты - Konyhatitkok/Kulináris titkok való recept. A пирог - pirog az orosz konyha egyik alapvető étele. Töltött, általában kelt tészta, sütik sütőben és olajban is. A tölteléke rendkívül változatos, hús, hal, rizs,krumpli tojás, ezek keveréke, káposzta, gomba, répa, zeller, gyümölcsök és minden más, ami a kertben és az erdőben terem. A pirog a nagy, többszemélyes töltött tészta, a piroski a kicsi, egyszemélyes tészták. Van még sok-sok variáció, más névvel jelölik a nyitott, zárt, túrós, csirkés stb. pirog jellegű ételeket, ezekről majd később.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...