r
Nosalty Logó

Káposztás paszuly csülökkel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi baba
Káposztás paszuly csülökkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 690 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 4139 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 69 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2492.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    594 mg
  • Nátrium
    1325 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    709.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    619 micro
Összesen 690 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    326.1 g

Zsír

  • Összesen
    175.8 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    771 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14956.4 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    2009 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    1047 mg
  • Foszfor
    3562 mg
  • Nátrium
    7951 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    302.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    84 mg

VÍZ

  • Összesen
    4255.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1613 micro
  • Kolin:
    1093 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    1146 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3716 micro
Összesen 4139 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A savanyú káposztát egy kicsit összevágjuk, hogy ne legyen olyan hosszú szálú, azután hidegvízbe feltesszük főzni, dobunk a vízbe babérlevelet, néhány szemes borsot, és puhára főzzük.
  2. A csülköt egy kis áztatás után felkockázzuk, és egy másik lábasban feltesszük szintén hidegvízbe főzni (a csontot is). Mikor a csülök félig puha, hozzárakjuk a babot (amit előző este beáztattunk).
  3. Ha puha a babos csülök, hozzáöntjük a levével együtt a megfőtt savanyú káposztát és annyi vizet öntünk hozzá, hogy sűrű levest kapjunk, majd összeforraljuk.
  4. A levest kóstolás után fűszerezzük.
  5. Elkészítjük a rántást: a forró olajba belerakjuk a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk, levesszük a tűzhelyről és hozzáadjuk a pirospaprikát. A meleg rántáshoz hidegvizet öntünk (kb. 2 dl) összekeverjük és gyorsan a takarékon bugyogó leveshez öntjük.
  6. Forrás után a levesbe öntjük a tejet. A tejfölt összekeverjük egy merőkanál forró levessel, és ezt is a fazékba keverjük. Forrástól még 3 percig főzzük, és kész.
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 222
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 34728
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Évi baba 38 recept

A káposztás paszulyt csülökkel sok barátom nem ismerte. Voltak olyan ismerőseim, akik villát kértek a terítésnél. Persze nagyot néztek, amikor eléjük raktam a gőzölgő levest. Ma már jót nevetünk ezen. Nagyobb összejöveteleken sokat szerepel az étlapon, mindig nagy sikerrel. A levest friss, fehér kenyérrel szoktam tálalni. Tartalmas, kalóriadús, nagyon finom egytálétel. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...