Káposztás paradicsomos pásztortarhonya
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
117g káposzta23 kcal
-
12 kcal
-
17g lecsókolbász42 kcal
-
67g burgonya39 kcal
-
5g kacsazsír0 kcal
-
25g tarhonya93 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
221
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
700g káposzta140 kcal
-
72 kcal
-
100g lecsókolbász252 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
30g kacsazsír0 kcal
-
150g tarhonya557 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
1322
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
9.7g vöröshagyma4 kcal
-
37.6g káposzta8 kcal
-
16.1g passzírozott paradicsom4 kcal
-
5.4g lecsókolbász14 kcal
-
21.5g burgonya12 kcal
-
1.6g kacsazsír0 kcal
-
8.1g tarhonya30 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
72
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 642.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 391 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 208.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 117 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 169 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 6948 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
221
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.5 g
Zsír
-
Összesen 26.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3854.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 376 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 278 mg
-
Foszfor 733 mg
-
Nátrium 2345 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 229.1 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1251.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 298 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 441 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 700 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 185 micro
-
β-karotin 1017 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 41685 micro
-
Lut-zea 301 micro
Összesen
1322
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 67.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2238 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
72
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db vöröshagyma
-
1 kis fej káposzta
-
4 db burgonya
-
2 ek kacsazsír
-
15 dkg tarhonya
-
1 csipet cukor
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 gerezd fokhagyma
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
- A káposztát vágjuk csíkokra, és tegyük egy nagyobb edénybe, majd sózzuk, és borsozzuk, ahogy szeretnénk. Ha már kicsit összezuhant, akkor öntsük nyakon a paradicsommal, és még annyi vízzel, hogy ne kapódjon le. Ha a paradicsom savanykás nagyon, akkor pici cukrot tehetünk hozzá. Így majdnem egy paradicsomos káposzta főzeléket kapunk, amit nem kell berántani.
- Ezután hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk kockára. A hagymákat is kockázzuk fel, amilyen apróra csak tudjuk. Kacsazsírt (vagy bármilyen más zsírt) olvasszunk meg a tűzön, és dobjuk rá a hagymát. Már most fűszerezzük ételízesítővel, sóval, borssal. Pirítsuk meg, míg üvegesedni nem kezd. Ekkor tegyük hozzá a fokhagymát, és csak kb 25 mp-ig hagyjuk így. Löttyintsünk rá annyi vizet, hogy ellepje a hagymát. Hagyjuk megfőni, ez kb 5 perc, de megéri, mert nagyon finom, sűrű szaftot eredményez. Én a pörkölteket is így szoktam.
- Most hevítsünk egy kicsi zsírt megint egy harmadik fazékban, és pirítsuk meg rajta a tarhonyát, míg már mosolygós, aranybarna lesz. Közben szórjunk rá kevés sót és petrezselymet. Ezután öntsük fel a tarhonya mennyiségének duplájával megegyező vízzel, és fedő alatt pároljuk puhára.
- Közben megfőtt a 2. pontban felrakott hagyma. Tűzről félrehúzva ízesítsük fűszerpaprikával, és dobjuk bele a krumplit, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy az elfedje a burgonyát. Ne főzzük teljesen puhára!
- Most a krumplihoz keverjük hozzá a tarhonyát és a káposztát, majd karikázzuk bele a lecsókolbászt. Ezt az egészet még fedő alatt pároljuk 10 percig, míg a kolbász megfő, addig összeérnek az ízek.
- Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4164
- Feltöltés dátuma: 2013. június 30.
Ajánló
Ha nincs kedved vásárolni, vagy nagy dolgot készíteni, de szeretitek a magyaros ízvilágot, akkor ezt Neked találtam ki.:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egyik nap nem volt sem kedvem, sem időm boltba menni. Tudtam, hogy van egy kis paradicsomos káposztafőzelék a hűtőben. Hagyma, krumpli meg tarhonya mindig van itthon, ahogy házi kacsazsír is. Gondoltam egyet, összehoztam belőle valami újat. Olyan nagy sikert arattam vele, hogy egy adag maradt belőle összesen, még a válogatós nagylányom is nagyon dicsérte.