Káposztás lángos Csöpp konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Csöpp
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
4g élesztő4 kcal
-
25g tej14 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
Összesen
324
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 252.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 108.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
324
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.2 g
Zsír
-
Összesen 29.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1009 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 285 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 404 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 221 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 435 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 245 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 320 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 106 micro
-
β-karotin 134 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 141 micro
Összesen
1293
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 112.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
145
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet, és langyos vízzel lágy kalácstésztát gyúrunk belőle. Meleg helyen kelesztjük.
- Közben elkészítjük a tölteléket. A káposztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk, és állni hagyjuk, míg levet enged.
- Az olajban megpirítjuk a cukrot, hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, megborsozzuk, és zsírjára pirítjuk.
- A megkelt tésztát négy cipóra osztjuk, majd kerek lapokra nyújtjuk őket. Egyik felére 1-2 ek. tölteléket teszünk, majd ráhajtjuk a másik felét, és a széleket jól összenyomkodjuk.
- Bő, forró olajban aranysárgára sütjük.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 4718
- Feltöltés dátuma: 2013. december 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Csöpp
55 recept
Ha kisebb adagokra osztjuk a tésztát, kitűnő sörkorcsolya.