r
Nosalty Logó

Káposztás kelt kalács

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Káposztás kelt kalács
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1354
Kalória
39.5g
Fehérje
226.3g
Szénhidrátok
32g
Zsír
512.7g
Víz
135g
Koleszterin
19.8g
Rost
21.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1354 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5417 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1247.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    512.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    389 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 1354 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158 g

Zsír

  • Összesen
    128.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4989 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    393 mg
  • Kálcium
    1297 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    2040 mg
  • Nátrium
    714 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    905.3 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

Víz

  • Összesen
    2050.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1147 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    703 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    1556 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1547 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1000 micro
  • α-karotin
    634 micro
  • β-karotin
    1416 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1486 micro
Összesen 5417 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk kb. 2,5 dl langyos tejbe. A lisztet egy nagy tálba szórjuk, a közepébe mélyedést készítünk.
  2. Mikor az élesztő felfutott, a mélyedésbe öntjük, kevés lisztet szórunk a tetejére, és összekeverjük, hogy galuska állagú legyen. Ismét hagyjuk megkelni.
  3. Mikor már jó hólyagos, hozzátesszük a tojásokat, a cukrot, a maradék tejet, egy csipet sót. Határozott mozdulatokkal összegyúrjuk, majd kanalanként hozzádolgozzuk az olvasztott , de nem meleg margarint és hólyagosra "verjük".
  4. Tiszta konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük.
  5. Közben elkészítjük a tölteléket. A káposztát apróra vágjuk, mint a káposztás tésztához, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, olajon megpároljuk, szép világos barnára.
  6. A kelt tésztát kettévesszük.
  7. Fél centi vastagra nyújtjuk, és mint a mákos vagy diós bejglit, megtöltjük káposztával, és felgöngyöljük.
  8. Kivajazott, liszttel megszórt tepsibe tesszük. A tetejét tojással megkenjük.
  9. Előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, míg szépen megpirul a teteje.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Mamám féle káposztás kalácsot készítettük el, bár nem mindenki szereti a családban, de azért elfogyott! Biztonság kedvéért nem mindegyik kalácsot töltöttük meg káposztával. Mákos, kakaós kalács kihagyhatatlan, ha már ennél a receptnél tartunk...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Almás bögrés

Ennek a süteménynek az elkészítéséhez nem kell mérleg. Bögrével adagoljuk a hozzávalókat. A bögre méretétől függően alakul a tepsi mérete is. Ha  egy 2,5 dl-es teáscsészével ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!