r
Nosalty Logó

Káposztás hajtóka Béres Jánostól

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Káposztás hajtóka Béres Jánostól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 507 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3040 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 100 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    107 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 507 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83 g

Zsír

  • Összesen
    85.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4536.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    874 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    1175 mg
  • Nátrium
    1922 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.3 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    1890.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    703 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    1463 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1195 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    641 micro
  • β-karotin
    824 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    885 micro
Összesen 3040 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és félkemény tésztát gyúrunk belőle, majd kelni hagyjuk kb. 1 órát.
  2. Amíg a tészta kel, addig a káposztát lereszeljük, zsírt olvasztunk, és rádobjuk, hogy fonnyadjon.
  3. Mikor már félig megrogyott a káposzta, hozzáadjuk a pirospaprikát, sót, borsot, paprikakrémet, és tovább hagyjuk dinsztelődni. Néha kevergessük meg, nehogy leégjen.
  4. Mikor a tésztánk megkelt, vékonyra nyújtjuk, és kockákra vágjuk, minden kockára 1 vagy 2 kanál káposztát teszünk, és a négy sarkát behajtogatjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, és tojássárgájával megkenjük mindegyiket. Aranybarnára sütjük őket.
  6. Tipp: amikor kivettük a sütőből, vizes ecsettel kenjük meg mindegyik tetejét, mert akkor nem fog a tésztánk kiszáradni
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5397
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a nagyim egyik barátnőjétől tanultam, aki szlovák nemzetiségű, és ő tanította nekem. Ha káposztás hajtókát eszel, akkor a sejhajod sokat szelel.:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...