r
Nosalty Logó

Káposztás bableves Kodak konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kodak
Káposztás bableves Kodak konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 342 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3424 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1039.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    251 micro
  • β-karotin
    603 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 342 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    203 g

Zsír

  • Összesen
    126.5 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10390.7 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1704 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    1129 mg
  • Foszfor
    2765 mg
  • Nátrium
    4518 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    95 mg

VÍZ

  • Összesen
    4667.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    981 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1866 micro
  • Kolin:
    692 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    2506 micro
  • β-karotin
    6028 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2005 micro
Összesen 3424 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot 12 órával korábban áztassuk be, majd az áztatóvizet a felhasználás előtt 1-2 órával cseréljük ki.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát és a sertészsírt egy nagy fazékba tesszük, és meggyújtjuk alatta a gázt. Addig kavargatjuk a hagymát, míg a sertészsír el nem olvad.
  3. Beletesszük a fazékba a vízzel leöblített káposztát és a kockára vágott füstölt húst. Addig kavargatjuk, míg jól össze nem keveredik minden, ami a lábosban van.
  4. Ezt követi a 3 l víz, a lecsepegtetett bab, a 2 gerezd fokhagyma és a 6 db babérlevél. Nagylángon főzzük, míg el nem kezd forrni, majd közepes lángon szépen rotyogatjuk a levest 1 órán keresztül.
  5. Végül a krumplit, a sárga- és fehérrépát hozzáadva még fél órát főzzük. Közben borsozzuk, és ha íztelennek érezzük, tehetünk bele sót (bár a füstölt hús miatt nálam erre nem volt szükség). A főzés végén keverjük bele a tejfölt, miután a gázt elzártuk alatta.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3129
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 13.

Ajánló

Friss kenyérrel kínálva lesz az igazi!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennek a levesnek a receptjét a Nők Lapja Konyhában olvastam, és nagy örömömre sikerült elkészítenem. Nem csalódtam, az ízvilága pont olyan lett, mint amilyet vártam. Kicsit savanykás, mégis ízletes bablevest sikerült összehozni kb. 2 óra alatt. Az elején kicsit munkás, mire mindent összekészít az ember, de utána már csak főzni kell. Közben pedig van idő egy kis desszert elkészítésére. :-)  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...