r
Nosalty Logó

Káposztás ahogy Margó készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Margó48
Káposztás ahogy Margó készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 639 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 3835 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 160 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 639 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    178.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2974.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    704 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1037 mg
  • Nátrium
    742 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    485.7 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1236.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    956 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    439 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1011 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    866 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    1114 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    693 micro
Összesen 3835 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt tejben pici cukorral felfuttatjuk.
  2. A káposztát lereszeljük és lesózzuk.
  3. Az előkészített kimért hozzávalókból és a felfuttatott élesztőből kalács tésztát készítünk, amit vagy kézzel jól kidagasztunk, vagy a kenyérsütőgép kelesztő programjával elkészíttetünk. Amíg a tészta a duplájára kel, azalatt elkészítjük a káposztát.
  4. Lábasba tesszük az olajat, ebbe tesszük kávéskanálnyi kristálycukrot, amit megpirítunk, majd rádobjuk a kinyomkodott reszelt káposztát, és szép pirosra párolunk. Majd a végén ízesítjük, ha szükséges sóval és az őrölt borssal. (Mindenki saját ízlése szerint készítheti.)
  5. A duplájára kelt tésztát 6 részre osztjuk, a cipókat egyenként kinyújtjuk kb. 10x20 cm-esre, hosszúkásra, és a felébe teszünk kb. 2 evőkanál káposztát. Ráhajtjuk a másik felét, és körbenyomkodjuk a széleit.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megszurkáljuk villával, kb. 20 percet még pihentetjük.
  7. Megkenjük tojással, előmelegített sütőben kb. 170 fokon 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük (sütő függvénye).
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3625
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Margó48 53 recept

A receptet anyósomtól lestem el, ő ugyan nem mérte, csak érzésre készítette. De nagyon finom volt, így elég nehéz volt méregetnem, hogy olyan legyen, mint az övé. De azt hiszem, nekem soha nem lesz olyan finom, mint az övé volt. Családom azért az enyémet is szereti.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...