Káposztaleves
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 429.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 197.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 116 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 690 micro
-
β-karotin 1658 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 124 micro
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19 g
Zsír
-
Összesen 41.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1718.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 493 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 349 mg
-
Nátrium 732 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.4 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 791.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 724 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 233 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 464 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 290 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 2761 micro
-
β-karotin 6632 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2574 micro
-
Lut-zea 496 micro
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 73.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 258 micro
-
β-karotin 619 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 240 micro
-
Lut-zea 46 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Tisztítsuk meg a zöldségeket. A káposztát nagyon vékony csíkokra, a sárgarépát karikára, a paradicsomot, vöröshagymát kockára, a fokhagymát apróra szeljük.
- Az olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzátesszük a paradicsomot és a fokhagymát.
- Tegyük rá a káposztát, és fűszerezzük (só, bors, majoranna, kömény).
- Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt főzzük, amíg fogkeményre puhulnak a zöldségek.
- Tegyük bele a felkarikázott virslit, és főzzük össze.
- Receptkönyvben: 629
- Tegnapi nézettség: 40
- 7 napos nézettség: 315
- Össznézettség: 190870
- Feltöltés dátuma: 2011. január 07.
Ajánló
A virslit el lehet hagyni, anélkül is finom. Lehet bele tenni fehérrépát is. Köménymag helyett használható őrölt kömény.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Édes, icike-picike fejes káposztát lehetett kapni a zöldségesnél, bár arról fogalmam sem volt, hogy mi lesz belőle. Azt tudtam, hogy mindenképp haza kell vinnem egyet. Miután továbbra sem tudtam, hogy mit készítsek belőle, ráadásul nem is nagyon volt azon a héten olyan étel, amihez illett volna, betettem tisztítva a fagyasztóba. Azonban csak nem ment ki a fejemből, hogy kellene belőle valamit főzni, és azt is elhatároztam, hogy leves lesz. Kerestem sok-sok káposztaleves recept között, de mindegyiket fogyókúrázóknak ajánlották, és nem is volt itthon annyiféle alapanyagom. Lehet, hogy csak marketing, de nálam nem jött be... nem fogyókúrás levest kerestem, hanem egy egyszerű káposztalevest. Döntöttem, a korhelyleves mintájára elkészítettem egy könnyű káposztalevest.