r
Nosalty Logó

Kalocsai rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
"Inom"
Kalocsai rétes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Palacsintatésztához

Réteshez

Almás töltelékhez

Meggyes töltelékhez

Túrós töltelékhez

Összesen 565 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Palacsintatésztához

Réteshez

Almás töltelékhez

Meggyes töltelékhez

Túrós töltelékhez

Összesen 3384 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Palacsintatésztához

Réteshez

Almás töltelékhez

Meggyes töltelékhez

Túrós töltelékhez

Összesen 142 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.1 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 565 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.2 g

Zsír

  • Összesen
    113.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3126.9 g
  • Cink
    652 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    657 mg
  • Vas
    504 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    823 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    492.8 g
  • Cukor
    199 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1012.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    499 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    479 micro
Összesen 3384 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.8 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Palacsintatésztához

Réteshez

Almás töltelékhez

Meggyes töltelékhez

Túrós töltelékhez

Elkészítés

Palacsintatésztához

  1. A tojásból, lisztből, ásványvízből és cukorból, a sütőpor, a tej és az olaj hozzáadásával palacsintatésztát készítünk. Egy fél órát állni hagyjuk, majd kisütjük. 9 darabra van szükségünk (a többit ízlés szerint tölthetjük plusz nasinak).
  2. Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, ízlés szerint cukorral ízesítjük. Zsírjára pároljuk, és fahéjjal fűszerezzük, majd hűlni hagyjuk.
  3. A meggybefőttet egy tűzálló edényben főni tesszük, a keményítőt simára keverjük kicsi vízzel, majd amikor a meggy forrni kezd, hozzákeverjük és besűrítjük. Szintén hűlni tesszük.
  4. A túrót cukorral és reszelt narancshéjjal krémessé kavarjuk.
  5. Mindegyik tölteléket három felé osztjuk, és a palacsintákat megtöltjük velük. 3 túrós, 3 almás és 3 meggyes palacsintánk lesz.
  6. A réteslapot megkenjük olvasztott margarinnal, majd piramis alakzatban ráteszünk 1-1 almás, meggyes és túrós palacsintát. Szorosan feltekerjük, majd a kapott batyut sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Három batyunk lesz.
  7. A maradék margarint rákenjük a batyuk tetejére, majd előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütjük.
  8. Szeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 7001
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem tudom, mennyi köze van a sütinek Kalocsához, mindenesetre amikor megláttam a képen, azonnal beleszerettem. Az általam látott sütiben az egyik töltelék diós krém volt, én úgy gondoltam, maradok a "klasszikus" rétes töltelékeknél: lecseréltem a diót almára! Nem csalódtam, mennyei finom.

Hozzávalók

Palacsintatésztához

Réteshez

Almás töltelékhez

Meggyes töltelékhez

Túrós töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...