r
Nosalty Logó

Kalács Petruskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petruska
Kalács Petruskától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1507 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 6022 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 307 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1571.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    642 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 1507 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.4 g

Zsír

  • Összesen
    195.6 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6287.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    372 mg
  • Kálcium
    1688 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    2570 mg
  • Nátrium
    1374 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    911.2 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    505 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    667 micro
Összesen 6022 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet beleöntjük a keverőtálba, elkeverjük benne a sütőport, közepébe mélyedés készítünk és öntünk bele egy kicsit a langyos tejből. Belemorzsoljuk az élesztőt és megszórjuk egy kis cukorral. Betakarjuk liszttel.
  2. Ha feljött a kovász, mehet bele a többi alapanyag is: a maradék tejbe öntjük az 1 dl olajat, a 2 tojást, cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót. Ezt a keveréket dolgozzuk jól el a liszttel.
  3. Fél órát meleg helyen, letakarva kelesztjük. Utána a puha vajat dolgozzuk bele a tésztába, laza mozdulatokkal. Nem kell, hogy teljesen eltűnjön a tésztánkban.
  4. Duplájára kelesztjük.
  5. 3 hengert sodrunk, húzunk belőle és összefonjuk. Jól kivajazott sütőedénybe tesszük és megint kelesztjük.
  6. Előmelegített 180-200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3254
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 12.

Ajánló

Ebből az adagból 1 kg fonott kalács és 5 kalácsbaba született. Mazsolával, citromhéjjal, csokidarabokkal is lehet még pluszban ízesíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kalács Petruskától
Petruska 61 recept

Fiamék pár éve kalácsbabákat készítettek. Azóta minden húsvétkor kell csinálnunk, persze az ő segítségével. Ilyenkor hagyományos, fonott kalács is készül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...