r
Nosalty Logó

Kakaóvajas szűzérme tallérok polentával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nassoló Naplopó
Kakaóvajas szűzérme tallérok polentával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A polentához

A mártáshoz

A húshoz

Összesen 721 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A polentához

A mártáshoz

A húshoz

Összesen 2877 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A polentához

A mártáshoz

A húshoz

Összesen 149 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2829.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    1768 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    222 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2544 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5497 micro
Összesen 721 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.4 g

Zsír

  • Összesen
    166.2 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11318.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1279 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    538 mg
  • Foszfor
    2191 mg
  • Nátrium
    7073 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1302.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1217 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    888 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    777 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10174 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21989 micro
Összesen 2877 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    529 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1144 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

A polentához

A mártáshoz

A húshoz

Elkészítés

A polentához

  1. A sajtos lereszeljük.
  2. A vizet a sóval egy mély lábasban forrásig melegítjük, a kukoricalisztet állandó keverés mellett a vízhez adjuk, hozzáadjuk a sajtot, borsozzuk, és folyamatosan kavargatva addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
  3. Ekkor elsimítjuk a polentát egy magasabb falú tepsiben vagy pizzasütőben, és hagyjuk kihűlni.
  4. Közben a spenótot megpároljuk egy pici olaj és víz keverékén, hozzáadjuk a tejfölt, sót és az apróra szeletelt fokhagymát, majd a zabpehellyel besűrítjük.
  5. A kihűlt polentát szeletekre vágjuk, majd a grillserpenyőt vagy kompakt grillt kikenjük vékonyan olajjal, és megsütjük a polenta szeletek mindkét oldalát.
  6. A szűzérmét jó ujjnyi szeletekre vágjuk, majd a kakaóvajba forgatjuk, és a szárazra törölt grillserpenyőben mindkét oldalukat megsütjük.
  7. Amikor készen van, frissen őrölt sóval és borssal fűszerezzük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2683
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nassoló Naplopó 17 recept

Tálaláskor a parajszószra frissen sült bacon szalonnát helyezünk, majd a grillezett polentát és a szűzérméket. Kis parajszósz cseppekkel díszítjük, majd friss zabpehellyel megszórjuk. Saját ízlés szerint variálhatunk az ízesítésen, a polentának ez az alap verziója, hagymával, baconnel, stb. lehet dúsítani az ízvilágát. Jó étvágyat!

Hozzávalók

A polentához

A mártáshoz

A húshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...