Kakaóvajas szűzérme tallérok polentával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nassoló Naplopó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
A polentához
-
63g kukoricaliszt227 kcal
-
175g víz0 kcal
-
71 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g bors1 kcal
A mártáshoz
-
10g tejföl20 kcal
-
63g spenót10 kcal
-
9 kcal
-
2g zabpehely6 kcal
-
17g bacon67 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
1g só0 kcal
A húshoz
-
13g kakaóvaj111 kcal
-
100g sertés szűzpecsenye109 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
721
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
A polentához
-
250g kukoricaliszt908 kcal
-
700g víz0 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
11g só0 kcal
-
1g bors3 kcal
A mártáshoz
-
40g tejföl79 kcal
-
250g spenót41 kcal
-
35 kcal
-
6g zabpehely23 kcal
-
68g bacon267 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
4g só0 kcal
A húshoz
-
50g kakaóvaj442 kcal
-
400g sertés szűzpecsenye436 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2877
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
A polentához
-
13g kukoricaliszt47 kcal
-
36.4g víz0 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
5.2g trappista sajt18 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
A mártáshoz
-
2.1g tejföl4 kcal
-
13g spenót2 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
0.3g zabpehely1 kcal
-
3.5g bacon14 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.2g só0 kcal
A húshoz
-
2.6g kakaóvaj23 kcal
-
20.8g sertés szűzpecsenye23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
149
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.3 g
Zsír
-
Összesen 41.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2829.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 320 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 548 mg
-
Nátrium 1768 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 325.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 304 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 222 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 194 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2544 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5497 micro
Összesen
721
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 145.4 g
Zsír
-
Összesen 166.2 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 451 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11318.1 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 183 mg
-
Kálcium 1279 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 538 mg
-
Foszfor 2191 mg
-
Nátrium 7073 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 206.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1302.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1217 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 888 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 777 micro
-
Kolin: 439 mg
-
Retinol - A vitamin: 369 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10174 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21989 micro
Összesen
2877
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 589 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 368 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 529 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1144 micro
Összesen
149
kcal
Hozzávalók
A polentához
-
25 dkg kukoricaliszt
-
7 dl víz
-
4 ek napraforgó olaj
-
1.5 tk só
-
1 kk bors
A mártáshoz
A húshoz
-
40 dkg sertés szűzpecsenye
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A polentához
- A sajtos lereszeljük.
- A vizet a sóval egy mély lábasban forrásig melegítjük, a kukoricalisztet állandó keverés mellett a vízhez adjuk, hozzáadjuk a sajtot, borsozzuk, és folyamatosan kavargatva addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
- Ekkor elsimítjuk a polentát egy magasabb falú tepsiben vagy pizzasütőben, és hagyjuk kihűlni.
- Közben a spenótot megpároljuk egy pici olaj és víz keverékén, hozzáadjuk a tejfölt, sót és az apróra szeletelt fokhagymát, majd a zabpehellyel besűrítjük.
- A kihűlt polentát szeletekre vágjuk, majd a grillserpenyőt vagy kompakt grillt kikenjük vékonyan olajjal, és megsütjük a polenta szeletek mindkét oldalát.
- A szűzérmét jó ujjnyi szeletekre vágjuk, majd a kakaóvajba forgatjuk, és a szárazra törölt grillserpenyőben mindkét oldalukat megsütjük.
- Amikor készen van, frissen őrölt sóval és borssal fűszerezzük.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2680
- Feltöltés dátuma: 2012. április 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nassoló Naplopó
17 recept
Tálaláskor a parajszószra frissen sült bacon szalonnát helyezünk, majd a grillezett polentát és a szűzérméket. Kis parajszósz cseppekkel díszítjük, majd friss zabpehellyel megszórjuk. Saját ízlés szerint variálhatunk az ízesítésen, a polentának ez az alap verziója, hagymával, baconnel, stb. lehet dúsítani az ízvilágát. Jó étvágyat!