r
Nosalty Logó

Kakaós tekercs Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Kakaós tekercs Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A kakaós krémhez

A kenéshez

A locsoláshoz

Összesen 1106 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A kakaós krémhez

A kenéshez

A locsoláshoz

Összesen 4417 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A kakaós krémhez

A kenéshez

A locsoláshoz

Összesen 316 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1037.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 1106 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    79.9 g

Zsír

  • Összesen
    188 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    869 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4148.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1119 mg
  • Nátrium
    1811 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    613.7 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    205 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1474 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1444 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 4417 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kakaós krémhez

A kenéshez

A locsoláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit sorba berakjuk a kenyérsütő gépbe, majd beindítjuk a normál programot, 55 perc múlva kikapcsoljuk, és hagyjuk még további 15 percig kelni.
  2. Ezután kivesszük a tésztát, kettéosztjuk, és egyenként kör alakúra nyújtjuk /vékony lappá/, megkenjük a fele kakaós krémmel, majd cikkekre vágjuk átlósan /16 részre/.
  3. Ezután egyenként feltekerjük őket, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, 20 percig pihentetjük. Ugyanígy járunk el a másik tésztabucival.
  4. Egy tojássárgáját kevés tejjel elkeverünk, és sütés előtt lekenjük őket. 170 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 20 percig sütjük, ekkor meglocsoljuk a vaníliás langyos tejjel, és tovább sütjük kb. 5 percig.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 260
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 24990
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós tekercs Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Finom csokis tekercseket kapunk.

Hozzávalók

A tésztához

A kakaós krémhez

A kenéshez

A locsoláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...