Kakaós szelet pudinggal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
10g sertészsír90 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
42g finomliszt152 kcal
-
15 kcal
-
42g tej23 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Az összeállításhoz
-
25g lekvár/ dzsem70 kcal
A krémhez
A tetejére
-
32 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
2g vaj17 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
60g sertészsír541 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
91 kcal
-
250g tej140 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Az összeállításhoz
-
150g lekvár/ dzsem417 kcal
A krémhez
A tetejére
-
50g instant kakaópor190 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
2.3g sertészsír21 kcal
-
2.1g tojás3 kcal
-
7.7g cukor30 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
9.7g finomliszt35 kcal
-
1.5g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
9.7g tej5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
Az összeállításhoz
-
5.8g lekvár/ dzsem16 kcal
A krémhez
A tetejére
-
1.9g instant kakaópor7 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
0.5g vaj4 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 32.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1238.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 456 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 376 mg
-
Nátrium 306 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 151.1 g
-
Cukor 86 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 77.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.4 g
Zsír
-
Összesen 192.8 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 533 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7432.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 2736 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 443 mg
-
Foszfor 2258 mg
-
Nátrium 1835 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 906.4 g
-
Cukor 518 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 463.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 731 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 101 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 310 mg
-
Retinol - A vitamin: 716 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 135 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 325 micro
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 287.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
1 db tojás
-
20 dkg cukor
-
25 dkg finomliszt
-
4 dkg cukrozatlan kakaópor
-
2.5 dl tej
-
1 csipet só
-
1 csomag sütőpor
Az összeállításhoz
-
15 dkg lekvár/ dzsem
A krémhez
A tetejére
-
5 dkg instant kakaópor
A tepsi kikenéséhez
-
1 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A tésztához
- Egy tepsit kikenünk és kilisztezünk. A sütőt bemelegítjük.
- Tészta: A zsírt, a tojást, a cukrot, a sót, a citromhéjat alaposan kikeverjük, ne lehessen érezni már benne a cukrot.
- A lisztbe bekeverjük a kakaót és a sütőport, majd a masszába adagoljuk felváltva a tejjel.
- Betesszük a tepsibe és megsütjük. Kb. 20 perc alatt sül meg, de igazából figyelni kell rá.
- Amíg sül a tészta elkészítjük a krémet: a cukros tejben megfőzzük a pudingot és hagyjuk kihűlni.
- A kihűlt tésztát kettőbe vágjuk és visszatesszük az egyik felét a tepsibe, majd megkenjük lekvárral. Rátesszük a másik lapot és erre jön a krém.
- A teljesen kihűlt pudingba belekeverjük a tejfölt és a sót. Valószínűen kicsit csomós lesz, ezért át kell "robotolni", hogy jó sima krémet kapjunk, majd rákenjük a tésztára.
- A pudingra rászórunk egy kevés cukrozott kakaót, és kicsit a hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38x24
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 196
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 27549
- Feltöltés dátuma: 2012. május 23.
Ajánló
Bármikor, amikor egy gyors édességre vágysz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
A Váncza Kincses Receptkönyvből akartam egy újabb receptet kipróbálni. Ez volt a kakaós piskóta a lekvárral. Valahogy hiányzott még valami rá, mert a csak lekváros sütik nem a kedvenceim. Megnéztem mi van itthon, hát nem sok alapanyagot találtam. Valamikor kinyomtattam a netről egy szlovák "Weronyka" nevű, talán hölgytől a Pudingos - tejfölös kalács receptjét, onnan származik ez a krém. Nem nagyon bíztam benne, hogy a tejföl jó lehet sütikrémbe is, gondoltam itt az ideje kipróbálni. Nem csalódtam! Ebben a sütiben most meggylekvár van, így puncsos pudinggal készítettem a krémet. Ha nem akarja lekvárral, akkor nagyobb tepsibe téve szerintem elég a krém. Nagyon fontos, hogy jól kihűljön a tészta, mielőtt kettőbe vágjuk. Ha a sütőpapírral jól tudsz bánni, lehet érdemes inkább azzal bélelni a tepsit, mert nekem elég törékeny lett. Bármilyen ízű pudinggal készíthető, sőt szerintem lehet egy kis gyümölccsel is felturbózni. Szóval most látom, hogy egy igazán sokrétű süti ill. krém ez. Lehet, hogy van aki csodálkozik a lelkesedésemen, mert ismerős minden amit itt írtam, de mint mondani szokták: egy újszülöttnek minden.