r
Nosalty Logó

Kakaós piskóta Anetth konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Anetth
Kakaós piskóta Anetth konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Alap piskóta

Díszítés

Összesen 370 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Alap piskóta

Díszítés

Összesen 2945 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Alap piskóta

Díszítés

Összesen 305 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 370 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    115.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4635.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1238 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1811 mg
  • Nátrium
    1265 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1076 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    732 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    540 micro
Összesen 2945 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 305 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Alap piskóta

  1. A hozzávalókat robotgépben összekeverjük. Sűrű masszát fogunk kapni.
  2. Lisztezett tepsibe öntjük, és 200 fokon 35-40 percig sütjük.

Díszítés

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a zöld ételfestéket.
  2. Habzsákba töltjük, és a már kihűlt, felszeletelt sütire nyomjuk cikk-cakkozva, mintha karácsonyfa lenne.
  3. A sarkokra piros dekor gyöngyöt teszünk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2564
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 29.

Ajánló

Kisebb tortaformába téve szép magas lesz, és nem szárad ki. Nagyobb formában laposabb lesz, kicsit szárazabb. Ha kicsiknek csinálom, inkább ezt választom, és apróra kockázom, hogy könnyen tudják enni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alappiskóta receptet sokszor elkészítem a gyerekeknek, mert önmagában is finom, nem száraz. Nagyon szeretik. Van, hogy kettévágom, és lekvárt kenek bele. Torta piskótának is tökéletes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...