Kakaós palacsinta 3. - banános-karamellás öntettel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Júlia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 8% Zsír
Az öntethez
-
25g barna cukor95 kcal
-
15g habtejszín44 kcal
-
15g juharszirup39 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
113g banán64 kcal
A palacsintához
Összesen
518
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 8% Zsír
Az öntethez
-
100g barna cukor380 kcal
-
60g habtejszín175 kcal
-
60g juharszirup156 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
450g banán256 kcal
A palacsintához
Összesen
2074
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 8% Zsír
Az öntethez
-
8.6g barna cukor33 kcal
-
5.1g habtejszín15 kcal
-
5.1g juharszirup13 kcal
-
2.4g vaj17 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
-
38.6g banán22 kcal
A palacsintához
-
9.4g tojás12 kcal
-
15.2g tej9 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
7.3g finomliszt27 kcal
-
4.7g cukor18 kcal
-
1.7g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
179
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 542.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.4 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 91.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 143 micro
Összesen
518
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.1 g
Zsír
-
Összesen 69.9 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 517 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2168.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 652 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 235 mg
-
Foszfor 744 mg
-
Nátrium 453 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 345.6 g
-
Cukor 233 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 365.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 618 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 93 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 345 mg
-
Retinol - A vitamin: 601 micro
-
α-karotin 72 micro
-
β-karotin 177 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 573 micro
Összesen
2074
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 186 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
179
kcal
Hozzávalók
Az öntethez
-
100 g barna cukor
-
60 ml habtejszín
-
60 ml juharszirup
-
2 ek vaj
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
3 közepes db banán
A palacsintához
-
2 db tojás
-
177 ml tej
-
85 g finomliszt
-
55 g cukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 tk sütőpor
-
1 csipet só
Elkészítés
Az öntethez
- A barna cukrot, a tejszínt, a juharszirupot, a vajat és a vaníliaaromát egy lábasba tesszük, és közepes lángon felforraljuk.
- Közben karikákra vágjuk a banánokat.
- Az edényt levesszük a tűzről, és óvatosan beleforgatjuk a banánkarikákat, és addig kevergetjük, míg a banánokat teljesen be nem fedi az öntet. Egy fedővel letakarjuk, félrerakjuk és néha megkevergetjük.
- Egy másik edényben felverjük a tojásokat, és simára keverjük benne a lisztet, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. (Ha túl híg, adunk hozzá még egy kis lisztet. A lényeg, hogy ne azt a rendes híg palacsintatésztát kapjuk, hanem annál sűrűbbet, mivel ez amerikai palacsinta, tehát jóval vastagabb és kisebb lesz egy palacsinta.)
- A palacsintasütőben kb. 15 centis palacsintákat sütünk.
- A banános öntettel tálaljuk. (Ha kihűlt az öntet, érdemes egy kicsit felmelegíteni a tálalás előtt.)
- Sütés ideje: 4 perc
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6957
- Feltöltés dátuma: 2010. november 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Júlia
207 recept
Ezt a receptet egy amerikai főzős oldalon találtam, és mivel nem mindent lehet itthon kapni az amerikai hozzávalók közül, egy kicsikét változtatnom kellett a recepten, de így is nagyon finom lett. Az öntet nagyon édes, nem lehet belőle sokat enni, de nagyon finom.