Kakaós muffin fehér csokoládés-mascarponés kalappal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 31% Zsír
Kakaós muffin
-
38g finomliszt137 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
15g őszibaracklekvár42 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
29 kcal
Mascarponés kalap
-
63g mascarpone253 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
25g fehér csokoládé135 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
Összesen
1347
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 31% Zsír
Kakaós muffin
-
150g finomliszt546 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
60g őszibaracklekvár167 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
114 kcal
Mascarponés kalap
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
Összesen
5381
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 31% Zsír
Kakaós muffin
-
11.1g finomliszt41 kcal
-
8.2g tojás10 kcal
-
11.1g vaj80 kcal
-
11.1g cukor43 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
4.5g őszibaracklekvár12 kcal
-
3.7g étcsokoládé20 kcal
-
3.7g cukrozatlan kakaópor8 kcal
Mascarponés kalap
-
18.6g mascarpone75 kcal
-
14.9g habtejszín43 kcal
-
1.5g porcukor6 kcal
-
7.4g fehér csokoládé40 kcal
-
3.7g étcsokoládé20 kcal
Összesen
398
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 91.7 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 233 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1086.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 256 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 467 mg
-
Nátrium 211 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.8 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 66.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 437 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 430 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 141 micro
Összesen
1347
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 71.5 g
Zsír
-
Összesen 366.9 g
-
Telített zsírsav 167 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 934 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4346.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 1025 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 474 mg
-
Foszfor 1867 mg
-
Nátrium 844 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 483.3 g
-
Cukor 313 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 265.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1750 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 403 mg
-
Retinol - A vitamin: 1718 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 383 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 564 micro
Összesen
5381
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 27.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 322.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
398
kcal
Hozzávalók
Kakaós muffin
-
15 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
15 dkg vaj
-
15 dkg cukor
-
0.5 csomag sütőpor
-
3 ek őszibaracklekvár
-
5 dkg cukrozatlan kakaópor
Mascarponés kalap
-
25 dkg mascarpone
-
2 dl habtejszín
-
2 dkg porcukor
-
100 g fehér csokoládé
-
50 g étcsokoládé
Elkészítés
Kakaós muffin
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A muffin sütőformába beletesszük a muffin papírokat. Először a száraz alapanyagokat összekeverjük: a lisztet, a sütőport és a kakaóport.
- Majd a tojásokat habosra keverjük a cukorral, aztán lágy vajjal. Ezután hozzákeverjük a baracklekvárt is.
- Ebbe a folyékony masszába beledolgozzuk a lisztes keveréket. A hozzávalókat összekeverjük, hogy a tészta szép sima legyen (én robotgéppel végeztem, így gyorsabb és könnyebb is).
- A tésztát adagoljuk a 12 muffin formába, aránylag egyformán (körülbelül 3/4 részig megtöltve). Ezután 25-30 perc alatt készre sütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni.
Mascarponés kalap
- A krémhez a mascarponét habosra keverjük a porcukorral, majd a habtejszínt hozzáöntjük, és kemény habbá verjük.
- Tegyük hűtőbe. A fehér csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, langyosra hűtjük és ezután a mascarponés krémhez adjuk.
- Kb. fél órára a hűtőbe tesszük, hogy együtt még jobban lehűljön. Ezután habzsákból bőségesen nyomunk a sütemények tetejére a krémből (ha esetleg maradna, akkor tálkában a süti mellé kínálhatjuk a krémet, kárba veszni nem fog).
- Az étcsokoládét szintén vízgőz felett felolvasztjuk, és díszítjük vele a muffinok habos tetejét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3702
- Feltöltés dátuma: 2015. március 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Sylvia Gasztro Angyal
114 recept
Ez a muffin a kakaós muffinnak egy tejszínhabos, fehér csokis, mascarponés krémmel felturbózott változata. Isteni!!