r
Nosalty Logó

Kakaós muffin fehér csokoládés-mascarponés kalappal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
Kakaós muffin fehér csokoládés-mascarponés kalappal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Kakaós muffin

Mascarponés kalap

Összesen 1347 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Kakaós muffin

Mascarponés kalap

Összesen 5381 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Kakaós muffin

Mascarponés kalap

Összesen 398 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    91.7 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1086.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.8 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    430 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 1347 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    71.5 g

Zsír

  • Összesen
    366.9 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    934 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4346.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    1025 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    1867 mg
  • Nátrium
    844 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    483.3 g
  • Cukor
    313 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1750 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1718 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 5381 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 398 kcal

Hozzávalók

Kakaós muffin

Mascarponés kalap

Elkészítés

Kakaós muffin

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A muffin sütőformába beletesszük a muffin papírokat. Először a száraz alapanyagokat összekeverjük: a lisztet, a sütőport és a kakaóport.
  2. Majd a tojásokat habosra keverjük a cukorral, aztán lágy vajjal. Ezután hozzákeverjük a baracklekvárt is.
  3. Ebbe a folyékony masszába beledolgozzuk a lisztes keveréket. A hozzávalókat összekeverjük, hogy a tészta szép sima legyen (én robotgéppel végeztem, így gyorsabb és könnyebb is).
  4. A tésztát adagoljuk a 12 muffin formába, aránylag egyformán (körülbelül 3/4 részig megtöltve). Ezután 25-30 perc alatt készre sütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni.

Mascarponés kalap

  1. A krémhez a mascarponét habosra keverjük a porcukorral, majd a habtejszínt hozzáöntjük, és kemény habbá verjük.
  2. Tegyük hűtőbe. A fehér csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, langyosra hűtjük és ezután a mascarponés krémhez adjuk.
  3. Kb. fél órára a hűtőbe tesszük, hogy együtt még jobban lehűljön. Ezután habzsákból bőségesen nyomunk a sütemények tetejére a krémből (ha esetleg maradna, akkor tálkában a süti mellé kínálhatjuk a krémet, kárba veszni nem fog).
  4. Az étcsokoládét szintén vízgőz felett felolvasztjuk, és díszítjük vele a muffinok habos tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3718
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós muffin fehér csokoládés-mascarponés kalappal
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

Ez a muffin a kakaós muffinnak egy tejszínhabos, fehér csokis, mascarponés krémmel felturbózott változata. Isteni!! 

Hozzávalók

Kakaós muffin

Mascarponés kalap

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...