r
Nosalty Logó

Kakaós kelt batyu

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Konczsuzsi
Kakaós kelt batyu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 555 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3330 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 201 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 555 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.1 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3594.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    1157 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    1413 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    625 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    885.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    613 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    613 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 3330 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A pudingot megfőzzük a csomagolása szerint.
  2. A rizstejet összekeverjük az olajjal, cukorral, kakaó és kávéporral, belemorzsoljuk az élesztőt.
  3. Ha felfutott, a liszthez keverjük, és lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztunk belőle.
  4. Hagyjuk a duplájára kelni.
  5. Ha megkelt, kinyújtjuk lisztezett deszkán kb. 1-0,7 cm vastagra.
  6. Szögletes darabokra vagdossuk, minden darab közepére egy kanál kihűlt pudingot halmozunk.
  7. A szögletes darabokat batyu formájúra hajtogtajuk (a 4 sarkát egymásra hajtjuk).
  8. Kikent tepsibe kb. negyed órát kelesztjük, majd megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 6706
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Konczsuzsi 13 recept

Édességevő családnak süteményt készíteni tej nélkül elég nehéz feladat. Sokat kísérletezem a rizstej felhasználásán, ez a recept az egyik ilyen kísérlet eredménye. A rizstej elég furcsa az ízét és az állagát tekintve is, így a  vaníliás pudingpor a halványsárga színét szürkéssé változtatja, ami bevallom nem túl bizalomgerjesztő. Ezért ajálnanám a többi ízesített pudingpor használatát, pl. epres, puncsos vagy kakaós. De vaníliással sem rossz az íze, csupán a látszat nem szívderítő. A tojás akár el is hagyható a tésztából, mint az instant kávé, bár ez utóbbi kellemes aromája miatt kifejezetten fimon benne. A tepsiben kelesztés elhagyható, ha hideg sütőbe tesszük, és ott hagyjuk kelni, amíg a sütő el nem éri a kívánt hőfokot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...