Kakaós kelt batyu
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Konczsuzsi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
90g finomliszt328 kcal
-
59 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
58g rizstej27 kcal
-
4g élesztő4 kcal
-
8 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
9g tojás12 kcal
A töltelékhez
Összesen
555
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
540g finomliszt1966 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
350g rizstej165 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
46 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
55g tojás69 kcal
A töltelékhez
Összesen
3330
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
32.6g finomliszt119 kcal
-
2.4g napraforgó olaj21 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
21.1g rizstej10 kcal
-
1.5g élesztő2 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
A töltelékhez
Összesen
201
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 599.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 193 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 236 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 147.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 66 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
555
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.1 g
Zsír
-
Összesen 61.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3594.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 223 mg
-
Kálcium 1157 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 337 mg
-
Foszfor 1413 mg
-
Nátrium 433 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 625 g
-
Cukor 121 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 885.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 613 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 384 micro
-
Kolin: 229 mg
-
Retinol - A vitamin: 613 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 348 micro
Összesen
3330
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
201
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
540 g finomliszt
-
5 ek napraforgó olaj
-
3 ek cukor
-
3.5 dl rizstej
-
2.5 dkg élesztő
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 ek instant kávé
-
1 db tojás
A töltelékhez
Elkészítés
A tésztához
- A pudingot megfőzzük a csomagolása szerint.
- A rizstejet összekeverjük az olajjal, cukorral, kakaó és kávéporral, belemorzsoljuk az élesztőt.
- Ha felfutott, a liszthez keverjük, és lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztunk belőle.
- Hagyjuk a duplájára kelni.
- Ha megkelt, kinyújtjuk lisztezett deszkán kb. 1-0,7 cm vastagra.
- Szögletes darabokra vagdossuk, minden darab közepére egy kanál kihűlt pudingot halmozunk.
- A szögletes darabokat batyu formájúra hajtogtajuk (a 4 sarkát egymásra hajtjuk).
- Kikent tepsibe kb. negyed órát kelesztjük, majd megsütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 6706
- Feltöltés dátuma: 2012. március 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Konczsuzsi
13 recept
Édességevő családnak süteményt készíteni tej nélkül elég nehéz feladat. Sokat kísérletezem a rizstej felhasználásán, ez a recept az egyik ilyen kísérlet eredménye. A rizstej elég furcsa az ízét és az állagát tekintve is, így a vaníliás pudingpor a halványsárga színét szürkéssé változtatja, ami bevallom nem túl bizalomgerjesztő. Ezért ajálnanám a többi ízesített pudingpor használatát, pl. epres, puncsos vagy kakaós. De vaníliással sem rossz az íze, csupán a látszat nem szívderítő. A tojás akár el is hagyható a tésztából, mint az instant kávé, bár ez utóbbi kellemes aromája miatt kifejezetten fimon benne. A tepsiben kelesztés elhagyható, ha hideg sütőbe tesszük, és ott hagyjuk kelni, amíg a sütő el nem éri a kívánt hőfokot.