r
Nosalty Logó

Kakaós kalács kenyérsütő gépben

0,0

0 ÉRTÉKELÉS12 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Petrőcz Cintia
Kakaós kalács kenyérsütő gépben
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A kakaós tészta ízesítéséhez

840
Kalória
21.4g
Fehérje
125.6g
Szénhidrátok
28.4g
Zsír
65g
Víz
130.9g
Koleszterin
6.3g
Rost
31.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A kakaós tészta ízesítéséhez

Összesen 840 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A kakaós tészta ízesítéséhez

Összesen 3357 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A kakaós tészta ízesítéséhez

Összesen 312 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1138.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    651 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 840 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    113.5 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4552.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    1015 mg
  • Nátrium
    2603 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    502.4 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    259.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    661 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    652 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    886 micro
Összesen 3357 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 312 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A kenyérsütőgépbe rakjuk a tejet, a kefírt, a cukrot, vaníliás cukrot, a kissé felvert tojást valamint az élesztőt. Aztán a lisztet, a kókuszreszeléket és a sót.
  2. Elindítjuk a dagasztást, és mikor kissé összeállt a tészta, akkor adjuk hozzá lassan az olvasztott vajat.
  3. Az én gépem dagasztás funkciója 60 perces, és ebből 20 perc közben a kelesztés. Ezt kell használnunk.
  4. Ha kész, a tésztát megfelezzük, és az egyik felét a vízzel kikevert kakaóval visszarakjuk a gépbe, és további 5 percig dagasztjuk.
  5. Ezalatt a fehér tésztát kinyújtjuk.
  6. Kivesszük a kakaós tésztát, és azt is kinyújtjuk.
  7. A két tésztát egymásra fektetjük, a világos legyen alul. Ezután feltekerjük a tésztákat.
  8. "S" alakban meghajtjuk, és visszatesszük a kenyérsütőgépbe, a kikapcsolt gépben hagyjuk megkelni kb. 70 perc alatt. Egy kis meleget kell biztosítanunk neki. (Jó ha a ház meleg részén van, vagy konyharuhával letakarjuk a gépben.)
  9. Rákapcsoljuk a sütést. Kb. 50-60 percig sütjük. Az 50. percnél ellenőrizzük, és ha szükséges, még 10 percig tovább sütjük. Hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: kenyérsütő
  • Sütés ideje: 55 perc

Belül puha-foszlós, kívül kissé ropogós. :) Ebből az adagból egy kalács lesz!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Málnás aranygaluska

Az aranygaluska egy igazán klasszikus kedvenc: cukros dióba forgatott, egybe sütött, kelt tésztás gombóchalom. Az egyik legkirályibb édesség, ami már ránézésre is olyan, mint egy ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

10 magas vastartalmú gyümölcs és zöldség, amit neked is be...

Amikor szóba kerül a vasfogyasztás, a legtöbben a vörös húsokra asszociálnak, ami nem csoda, hiszen az állati eredetű élelmiszerek természetesen magas vastartalommal rendelkeznek. Ugyanakkor akadnak olyan gyümölcsök és zöldségek is, amelyekben bőven megtalálható ez a tápanyag – csak tudnunk kell, hol keressük!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!