r
Nosalty Logó

Kakaós kalács Bettymami konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bettymami
Kakaós kalács Bettymami konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Tetejét megkenni

Összesen 743 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Tetejét megkenni

Összesen 2972 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Tetejét megkenni

Összesen 293 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 743 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    78.1 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    780 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2148.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    986 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    489.2 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    639 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    754 micro
Összesen 2972 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Tetejét megkenni

Elkészítés

Tésztához

  1. A kakaón kívül összedolgozzuk a hozzávalókat, amíg egy lágy, rugalmas kelt tésztát kapunk. Készíthetjük kézzel is, robotgéppel is, kenyérsütőgéppel is.
  2. Ha összeállt a tészta, akkor keverjük bele a kakaóport. Ha éppen csak egy keveset dagasztunk még rajta, szép márványos lesz.
  3. A kenyérsütőgépnél az utolsó, hosszabb dagasztás utolsó 1-2 percében adjuk hozzá a kakaót, ha márványosra szeretnénk a kalácsot. Ha mindjárt a hangjelzéskor rakjuk bele, valószínűleg szép sötétbarna lesz.
  4. Egy kivajazott formába tesszük, és hagyjuk kb. 45 percet pihenni, ill. amíg kb. a duplájára kel. (Kenyérsütőgépnél természetesen már nem kell rakni sehova...:))
  5. Végül lekenjük a kevés tejjel kikevert tojássárgájával, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
  6. Tűpróbával ellenőrizhetjük, és ha a teteje már elég barna, de szükséges még tovább sütni, letakarjuk a tetejét fóliával, és kicsit visszavéve a hőfokból addig sütjük, amíg teljesen átsül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9268
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós kalács Bettymami konyhájából
Bettymami 24 recept

Nagyon puha, foszlós és finom... Amióta megvan ez a recept, csak ezt készítem, ha kalácsra vágyunk...:)

Hozzávalók

Tésztához

Tetejét megkenni

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...