r
Nosalty Logó

Kakaós kalács 8. - cukor nélkül

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kakaós kalács 8. - cukor nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 528 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 6333 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 319 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 528 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.5 g

Zsír

  • Összesen
    284.4 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5135.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    327 mg
  • Kálcium
    944 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1481 mg
  • Nátrium
    1982 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    811.1 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    106 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    661 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    413 micro
Összesen 6333 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 4 dl meleg tejben feloldjuk az édesítőszert. Olyan tömény édesnek kell lennie, ami így szinte ihatatlan, de a tésztában majd eloszlik, és akkor pont jó lesz.
  2. 2 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  3. A lisztet a cukros tejjel, élesztővel kavargatjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk az olajat. Ha alaposan elkevertük, akkor indulhat a kézzel dagasztás.
  4. Kétfelé vesszük a tésztát, és egyiket kakaóporral és mazsolával átgyúrjuk.
  5. Ismét megfelezzük, (2 sima, 2 kakós), és kinyújtjuk kb A4-es méretűre.
  6. Egymásra helyezünk egy simát, egy kakaósat, és felhengereljük. Két rúd kalácsunk lesz, amit most letakarva, meleg helyre félre teszünk keleszteni. (30 perc)
  7. Majd a tetejét megkenjük tojással, oldalt megszúrkáljuk, hogy sütéskor a gőz távozhasson, és sütőben (nem előmelegített) megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 14899
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept anyutól van, aki szerint nem bonyolult. Érdekessége, hogy cukor helyett édesítőbogyókkal készült, melyeket tejben kell feloldani. Így büntetlenül ehetjük, persze lekvárral együtt már más a helyzet :). http://green-tearoom.blogspot.com/2011/01/kakaos-kalacs-cukor-nelkul.html

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...