r
Nosalty Logó

Kakaós fonott kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wijike
Kakaós fonott kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1904 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7615 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 275 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1126.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.6 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 1904 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.8 g

Zsír

  • Összesen
    239.3 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4506.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    361 mg
  • Kálcium
    1302 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    401 mg
  • Foszfor
    1601 mg
  • Nátrium
    797 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1206.2 g
  • Cukor
    409 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1445 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    827 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    417 micro
Összesen 7615 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. 4 dl meleg tejben elkeverjük a 1,5 kk cukrot, a csipet sót és ebben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A tojások habját felverjük és elkeverjük benne a lisztet, a porcukrot és az olajat, majd ha az élesztő felfutott, egybe gyúrjuk, és 6 kis cipót formálunk a tésztából.
  3. Megfőzzük a pudingot 5-6 dl tejben, ízlés szerint cukrozzuk, majd félretesszük hűlni.
  4. Összekeverjük a porcukrot a vajjal, a vaníliás cukorral és a kakaóval, majd ha a puding kihűlt, robotgéppel csomómentes masszát keverünk.
  5. A 6 kis cipót egyesével kinyújtjuk és megkenjük krémmel, feltekerjük, majd 2-2 összefonunk. 3 darab lesz.
  6. A tetejét megkenjük a felvert tojással.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8108
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 01.

Ajánló

A krémbe tehetünk még darált dióféléket is, pl: mogyoró, dió, mandula stb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Wijike 4 recept

Mostohaanyukámtól kaptam ezt a receptet, isteni finom sütemény lesz belőle!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...