r
Nosalty Logó

Kakaós és fahéjas hajtovány

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kakaós és fahéjas hajtovány
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Az édes krémhez

Összesen 1919 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Az édes krémhez

Összesen 3840 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Az édes krémhez

Összesen 324 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    71.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1316.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    281.6 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 1919 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    143 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2633.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    799 mg
  • Nátrium
    991 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    563.1 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    934 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    881 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    433 micro
Összesen 3840 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 324 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az édes krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összedagasztjuk (kenyérsütőgép 8-as program). Hagyjuk a duplájára kelni.
  2. Lisztezett deszkára borítjuk és kettévágjuk. Egyenként kinyújtjuk jó vékonyra, fél cm-esre.
  3. A krém hozzávalóit elkeverjük. A margarin csak annyira legyen lágy, hogy kenhető legyen, a krémet kétfelé vesszük, az egyik felébe fahéjat, a másikba kakaóport teszünk.
  4. Az egyik tésztát megkenjük a kakaós margarinnal, és feltekerjük, mint a beiglit.
  5. Kb. 2 cm-esre szeleteljük, és sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatjuk a hajtoványokat fektetve, mint a kiflit.
  6. A másik adag tésztát is ugyanúgy kinyújtjuk, és megkenjük a fahéjas margarinnal.
  7. Még egy fél órát hagyjuk kelni. A tojás másik felével lekenjük.
  8. Előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük (gázsütő 2-es fokozat).
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x34
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 12057
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 24.

Ajánló

Egy bögre langyos tejjel, vagy kakaóval esik a legjobban. Ne feledkezzünk meg a tepsi alján a karamellizált fahéjas és kakaós grillázsról!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti recept Limara konyháját dícséri, ő a sajtos verzióval ismertetett meg, ami szintén nagyon finom. De mi édesszájúak vagyunk, így tettem egy kísérletet kakaóval és fahéjjal. Nagyon megszerettük.

Hozzávalók

A tésztához

Az édes krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...