r
Nosalty Logó

Kakaós és fahéjas csiga Gabi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kakaós és fahéjas csiga Gabi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 511 kcal
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 3065 kcal
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 260 kcal
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 511 kcal
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4536 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    690 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    455 mg
  • Foszfor
    1291 mg
  • Nátrium
    1829 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    574.6 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 3065 kcal
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. Az élesztőt kb 0,5 dl langyos tejben 1 kk liszttel és cukorral felfuttatjuk.
  2. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az élesztőt, a tojást, a langyos tejet és az olajat.
  3. A tésztát megdagasztjuk, majd meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. Miután a tészta megkelt, lisztezett gyúródeszkán kettéválasztjuk, egyesével átgyúrjuk, és kb. 2-3 cm vastagságú téglalappá nyújtjuk.
  5. Az egyik kinyújtott tésztát meghintjük a cukrozott kakaóval, a másikat a fahéjjal, kis olajjal meglocsoljuk, majd feltekerjük őket.
  6. A hengereket 3 cm vastag csigákra szeljük, aljukat kicsit meglapítjuk, és kivajazott/zsírozott tepsibe helyezzük.
  7. Előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt 180 °C-on megsütjük.

töltelék

  1. A kakaóport kb. 2 púpozott ek cukorral, a fahéjat 3 púpozott ek cukorral összekeverjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 35x40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7170
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik nagymamám mindig fahéjas és kakaós csigával vár minket. Kívül roppanós, belül puha tészta, sok-sok kakaóval és fahéjjel ízesítve. A receptjén csak annyit változtattam, hogy nem tisztán finomlisztből, hanem rétesliszttel keverve készítettem.

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...