r
Nosalty Logó

Kakaós-fahéjas briós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Kakaós-fahéjas briós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A briós lekenéséhez

Összesen 1151 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A briós lekenéséhez

Összesen 2301 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A briós lekenéséhez

Összesen 330 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    837.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 1151 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    104.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1674.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    800 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.3 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 2301 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A briós lekenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet a cukorral felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval bedagasztjuk. Meleg helyen ¾ óra alatt a duplájára kel. Kissé lisztezett felületre borítjuk.
  2. A töltelék hozzávalóit összekeverjük (az olajat kivéve). A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, majd a kis tésztadarabokat 15×25 cm hosszú téglalappá nyújtjuk.
  3. A tésztacsíkok felszínét vékonyan megkenjük étolajjal, majd megszórjuk a fahéjas-kakaós cukorral. Végül a tésztát nem túl szorosan feltekerjük, és csiga alakban felcsavarjuk, a tészta kilógó véget pedig aláhajtjuk.
  4. A kész briósokat sütés előtt további 20 percig kelesztjük, majd a felvert tojás és tej keverékével vékonyan megkenjük, majd előmelegített 180°C-os sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 2265
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Nagyon finom briósok sültek. Pihe-puha tésztája van.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A briós lekenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...