Kakaós-diós torta szilvával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
41g tojás52 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
30g dió196 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
6 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A krémhez
A rumos aszaltszilvához
A tejszínhabhoz
-
50g habtejszín146 kcal
-
5g szilvalekvár8 kcal
Az öntethez
-
8g szilvalekvár12 kcal
Összesen
1000
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
240g dió1570 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
46 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A krémhez
A rumos aszaltszilvához
A tejszínhabhoz
-
400g habtejszín1168 kcal
-
40g szilvalekvár62 kcal
Az öntethez
-
60g szilvalekvár93 kcal
Összesen
7984
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
9.5g tojás12 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
-
6.9g dió45 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A krémhez
-
8.7g vaj62 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
5.8g cukor22 kcal
-
1.4g cukrozatlan kakaópor3 kcal
A rumos aszaltszilvához
A tejszínhabhoz
-
11.6g habtejszín34 kcal
-
1.2g szilvalekvár2 kcal
Az öntethez
-
1.7g szilvalekvár3 kcal
Összesen
229
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 71.7 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 316 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1069.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 232 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 484 mg
-
Nátrium 211 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.4 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 236.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 502 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 174 mg
-
Retinol - A vitamin: 466 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 405 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 370 micro
Összesen
1000
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 122.5 g
Zsír
-
Összesen 573.9 g
-
Telített zsírsav 262 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 147 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 134 g
-
Koleszterin 2529 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8557.8 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 1859 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 912 mg
-
Foszfor 3870 mg
-
Nátrium 1691 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 571.3 g
-
Cukor 421 mg
-
Élelmi rost 61 mg
VÍZ
-
Összesen 1894.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4014 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 131 mg
-
D vitamin: 410 micro
-
K vitamin: 126 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 538 micro
-
Kolin: 1392 mg
-
Retinol - A vitamin: 3729 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3243 micro
-
β-crypt 495 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2962 micro
Összesen
7984
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 247.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
229
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
-
5 csepp citromlé
A krémhez
-
30 dkg vaj
-
2 db tojás
-
20 dkg cukor
-
5 ek cukrozatlan kakaópor
A rumos aszaltszilvához
A tejszínhabhoz
-
4 dl habtejszín
-
2 ek szilvalekvár
Az öntethez
Elkészítés
A tésztához
- A rumos aszaltszilva készítése:
- Először a szilvát készítjük: kimagozzuk a gyümölcsöt, a félszilvákat hússal felfelé peremes tepsibe sorakoztatjuk.
- Ha nem elég érett a szilva, kevés cukrot teszünk a mag helyére.
- Langyos sütőben, lassan kiszárítjuk. (Nem igazi aszalt szilvát készítünk, inkább jó lassan megsütjük a gyümölcsöt.)
- Amikor összefonnyadt, kivesszük a sütőből, ráöntjük a rumot, alufóliával fedjük, konyharuhával letakarjuk, és hagyjuk kihűlni.
- Amikor kihűlt, leszűrjük.
- A tészta készítése:
- A tojások fehérjét pár csepp citromlével és a cukorral kemény habbá verjük.
- Hozzáadjuk egyesével a tojások sárgáját.
- Kanalanként a darált diót, majd a lisztet.
- Végül a sütőport.
- Előmelegített sütőben, takarékon sütjük.
- Kihűlve kettészeljük és mindkét tésztát belocsoljuk a rumos aszaltszilva leszűrt levével.
- Az egyik lapra ráfektetjük a félszilvákat.
- Krémmel kenjük.
- Ráfektetjük a másik lapot, deszkát teszünk rá, jól lenyomjuk.
- Ráhelyezzük a másik lapot.
- Krémmel bevonjuk.
- Legalább 2 órán át hűtjük.
- A tejszínhabbal és az öntettel tálaljuk.
- A krém készítése:
- A vajat a tojásokkal és a cukorral habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a kakaót, jól elkeverjük.
- A tejszínhab készítése:
- Kemény habbá verjük a tejszínt.
- Hozzáadjuk a dzsemet.
- Majd a rumtopf levéből 6 evőkanálnyit.
- Az öntet készítése:
- A szilvadzsemet a rumtopf levével jól elkeverjük.
- Ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá.
- Sütés ideje: 120 perc
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 11850
- Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 29.
Ajánló
Aszalt szilvából úgy készül, hogy a szilvát egy éjszakára rumba áztatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Harmathy Ildikó
313 recept
Vilmosomat szülinapjára ezúttal valami különlegességgel akartam meglepni.