r
Nosalty Logó

Kakaós diós muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kakaós diós muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 806 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3218 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 330 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1716.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 806 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    166.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6864.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1399 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    2185 mg
  • Nátrium
    2722 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400.8 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    899 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    883 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 3218 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral, kakaóval, sóval, szódabikarbónával összekeverjük.
  2. Egy külön tálba a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és a vajat tesszük, robotgéppel összedolgozzuk. (Szokás a tojást a cukorral először habosra, vagy csak simán a tojást habosra verni, de én ezzel nem szoktam bajlódni.)
  3. A vajas cukros keverékhez hozzáadjuk fokozatosan a lisztes keveréket és a tejet. (Én két körben szoktam - fele tej és fele liszt, majd a maradék tej és maradék liszt), így könnyebb elkeverni.
  4. A diót (ízlés szerinti mennyiséget) apró darabokra törjük vagy vágjuk (ahogy kényelmesebb), és belekeverjük a tésztába. A tetejére díszítésnek fél vagy negyed diókat teszünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 28741
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádok muffint sütni. Talán az első édességek egyike, amit elkészítettem. Rengeteg receptet találtam, amit aztán továbbfejlesztettem, vagy átalakítottam a saját ízlésem szerint. Ez a muffin is így készült. Az eredeti egy kakaós muffin receptje, amit a Wikipédián találtam. "Egy kicsit több ebből, egy kicsit kevesebb abból, ezt még tegyük hozzá...", és már kész is egy újabb recept.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...