r
Nosalty Logó

Kakaós csiga Nyuszi konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Kakaós csiga Nyuszi konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

1143
Kalória
22.9g
Fehérje
138.9g
Szénhidrátok
61.5g
Zsír
46.6g
Víz
164.8g
Koleszterin
14.3g
Rost
44g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1143 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5713 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 328 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    916.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    572 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    540 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    377 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 1143 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    114.7 g

Zsír

  • Összesen
    307.3 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    824 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4582.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    852 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    894 mg
  • Foszfor
    2108 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    694.4 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

Víz

  • Összesen
    232.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2860 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    286 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    521 micro
  • Kolin:
    732 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2701 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1887 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1072 micro
Összesen 5713 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 328 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 1dl langyos tejben 1 teáskanál cukorral simára keverjük, és felfuttatjuk.
  2. Közben 20 dkg margarint 10 dkg liszttel összemorzsolunk, és a tésztát téglalap alakúra formázzuk. Fóliába tesszük, és egy óráig a hűtőszekrényben pihentetjük.
  3. A megmaradt lisztet összedolgozzuk a felfutott élesztővel, a cukorral, a tejjel, a tojássárgájákkal, a megmaradt margarinnal és reszelt citromhéjjal.
  4. A cipóvá formált tészta tetejét belisztezzük, konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen 40-50 percig kelesztjük.
  5. Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, a közepére helyezzük a margarinos tésztát, és összehajtogatjuk.
  6. Kinyújtjuk, majd ismét hajtogatjuk. Végül fél centi vastag lappá nyújtjuk, megszórjuk a cukorral összekevert kakaóval és felcsavarjuk, mint rétest.
  7. Olvasztott vajba mártott késsel egy centi vastag szeleteket vágunk belőle, és lapjára fektetve tesszük a kivajazott tepsibe. Az oldalát megkenjük olvasztott vajjal, a tetejét pedig a felvert tojással.
  8. Forró sütőben megsütjük, végül a forró csigákat tejjel meglocsoljuk. Ettől lesz jó puha.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés módja: kenyérsütő
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Kissé sok a munka vele, de megéri, mert nagyon finom és kiadós. Ebből a mennyiségből kb. 30 csiga lesz. A gyerekeim imádják!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bécsi krémes

Lajos Mari Házi sütemények című szakácskönyvből készítettem el, most első alkalommal. Nagyon finom lett. Egy kicsit változtattam a hozzávalóknál. Ajánlom mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!