r
Nosalty Logó

Kakaós csiga fahéjasan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kakaós csiga fahéjasan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 892 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 3569 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 316 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    606.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 892 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    103.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2425.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    554 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1050 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    558.6 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    636 micro
  • Kolin:
    571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 3569 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A száraz anyagokat összekeverjük egy tálban. A közepébe lyukat csinálunk, ide mehet a 3 tojássárga.
  2. A langyos tejben elkeverünk 1 tk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, hogy felfusson. Aztán ez is mehet a tojásra a 3 ek olajjal együtt.
  3. Ebből puha tésztát dagasztunk. Ezt letakarva paplan alatt kelni hagyjuk kb 25 percig.
  4. Közben fél dl olajba belekeverünk annyi kakaót, hogy folyósan kenhető állagú tölteléket kapjunk. Ebbe megy még ízlés szerint kevés fahéj.
  5. Ha a tészta megkelt, akkor lisztezett deszkán kb 3 mm-es vastagságra nyújtjuk, igyekezve, hogy a lap téglalap alakúvá legyen alakítva.
  6. Erre most rákenjük egyenletesen az olajas kakaót.
  7. Most a tészta hosszabb oldalát fogva óvatosan feltekerjük.
  8. Éles késsel kb fél centis szeletekre vágjuk a tésztarudat. Ezeket a csigákat sütőpapírral bélelt, lapos tepsibe igazgatjuk. Hagyjunk ki kb 2 ujjnyi helyet két csiga között, mert a sütőben még nőni fognak.
  9. Lekenhetjük a tojásfehérjével (én nem szoktam, mert így ropogósabb lesz, és jobban megáll rajta majd a porcukor).
  10. Most 200°C- ra előmelegített sütőbe helyezve pirosra sütjük, kb 25 perc alatt.
  11. Ha megsült, a tepsiben hűlni hagyjuk. Ha már nem meleg, akkor alaposan megszórjuk vaníliás cukorral, és kevés fahéjjal összekevert porcukorral, és óvatosan tányérra pakoljuk őket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6572
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 25.

Ajánló

Ha szereted, hogy a gyerkőcöknek mindig legyen valami laktató finomság, vagy egy gulyásleves után nem tudsz jobbat kitalálni, akkor ezt készítsd el! Nem fogod megbánni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nagylányomnak van egy kedvenc péksége, ahol van a kedvenc kakaós csigája. Egyik vasárnap bejelentette, hogy szeretne kakaós csigát, ám a pékség vasárnap zárva tart. Nem volt mit tenni, nekiálltam a nagymamám receptjének. Azóta már ez a kedvenc kakaós csigája.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...