r
Nosalty Logó

Kakaós csiga ahogy Ági készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
agi8505
Kakaós csiga ahogy Ági készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A tetejéhez és a tálaláshoz

Összesen 1127 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A tetejéhez és a tálaláshoz

Összesen 3377 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A tetejéhez és a tálaláshoz

Összesen 330 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    738.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 1127 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.7 g

Zsír

  • Összesen
    142.9 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    952 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2216.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1088 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    466.7 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    598 micro
  • Kolin:
    580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1162 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 3377 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A tetejéhez és a tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a szokásos módon felfuttatjuk, majd az összes hozzávalót összekeverjük, és jól kidagasztjuk. Fél órát kelesztjük.
  2. A töltelékhez összekeverünk mindent, majd a téglalap alakúra kinyújtott tésztát megkenjük vele, és feltekerjük.
  3. Kb. 2-3 cm vastagságúra felszeleteljük a rudat, és tepsire helyezzük a csigákat. Végül tojássárgájával megkenjük.
  4. 180 fokos sütőben sütjük, a vége felé egy kis tejjel meglocsoljuk őket.
  5. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 183
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 64720
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós csiga ahogy Ági készíti
agi8505 20 recept

Nagyon sok fajta kakaós csiga receptet kipróbáltam már, de valahogy egyik sem volt az igazi. Ez viszont bevált, puha a tésztája, a töltelék is finom. A család rögtön elpusztította mindet.

Hozzávalók

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A tetejéhez és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...