r
Nosalty Logó

Kakaós csiga Ágnes konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ágnes
Kakaós csiga Ágnes konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 530 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4233 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 353 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 530 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.8 g

Zsír

  • Összesen
    188.1 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    866 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1899 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    887 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    559 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    141 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1732 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1662 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    821 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 4233 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a tejben megfuttatjuk, majd egy nagy tálban mindent összekeverünk, duplájára kelesztjük.
  2. Fél cm vastagra nyújtjuk, lekenjük a margarinnal (amibe belekavartuk a cukrot), és megszórjuk a kakaóval (amihez adunk porcukrot!).
  3. Feltekerjük, fél óráig kelesztjük.
  4. Csigákat vágunk, margarinnal kikent tepsibe fektetjük őket, és készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 407
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 48952
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ágnes 1 recept

Régóta kerestem jó kakaós csiga receptet. Szerintem ez már szinte tökéletes, persze mindenki máshogy szereti... Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...