Kakaós citromkrémes crostata eperrel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Judit69
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tészta
-
42g finomliszt152 kcal
-
5g mandula30 kcal
-
8 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g tejföl7 kcal
Krém
-
83g tej47 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
12g finomliszt42 kcal
Gyümölcs
-
83g eper25 kcal
Összesen
650
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tészta
-
250g finomliszt910 kcal
-
30g mandula177 kcal
-
46 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g tejföl40 kcal
Krém
-
500g tej280 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
Gyümölcs
-
500g eper150 kcal
Összesen
3891
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tészta
-
13.8g finomliszt50 kcal
-
1.7g mandula10 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
5.5g porcukor21 kcal
-
8.3g vaj60 kcal
-
1.1g tojássárgája4 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.1g tejföl2 kcal
Krém
-
27.7g tej16 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
-
3.3g tojássárgája11 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
3.9g finomliszt14 kcal
Gyümölcs
-
27.7g eper8 kcal
Összesen
216
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 30 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 200 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 486.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 160 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.7 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 92.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 227 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 221 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 177 micro
Összesen
650
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 76.1 g
Zsír
-
Összesen 179.8 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1202 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2916.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 162 mg
-
Kálcium 959 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 322 mg
-
Foszfor 1113 mg
-
Nátrium 334 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 502.3 g
-
Cukor 227 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 553.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1360 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 284 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 340 micro
-
Kolin: 767 mg
-
Retinol - A vitamin: 1328 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 347 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1065 micro
Összesen
3891
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 161.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 30.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
216
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
25 dkg finomliszt
-
3 dkg mandula
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
10 dkg porcukor
-
15 dkg vaj
-
1 db tojássárgája
-
1 csipet só
Krém
-
500 ml tej
-
8 dkg cukor
-
3 db tojássárgája
-
1 citromból nyert citromhéj
-
7 dkg finomliszt
Gyümölcs
-
50 dkg eper
Elkészítés
Tészta
- A tésztához összevegyítjük a száraz hozzávalókat, elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
- Folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük 30 percre.
- A tésztával kibéleljük a piteformát (26 cm), az alját villával megszurkáljuk, és sütőpapírt helyezünk bele, amibe száraz babot vagy lencsét szórunk.
- Előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
- Ha megsült a tészta, langyosra hűtjük, belekanalazzuk a krémet, majd a tetejét kirakjuk felszeletelt eperrel.
Krém
- A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd simára keverjük a tejjel és a liszttel.
- Belereszeljük a citrom héját, és kis lángon, állandó keverés mellett besűrítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1499
- Feltöltés dátuma: 2015. június 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Judit69
176 recept
Nem mutatok nagy újdonságot ezzel a recepttel, hiszen nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető. A tészta kakaós, a krém citromos, és mindez az édes eperrel remekül kiegészíti egymást.