r
Nosalty Logó

Kakaós buborék kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Milumano
Kakaós buborék kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kelt tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kelt tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 2090 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kelt tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 320 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    85.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    717 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1487.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    656 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.7 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    808 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    773 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    708 micro
Összesen 2090 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 320 kcal

Hozzávalók

A kelt tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A kelt tésztához

  1. Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk.
  2. Majd az összes többi hozzávalóval közepesen lágy tésztát dagasztunk.(Én kenyérsütőgépben csináltam, és abban is kelesztettem).
  3. Hagyjuk kétszeresére kelni.
  4. Ha megkelt, vékonyra (kb. fél ujjnyira) kinyújtjuk. 5x5 cm-es kockákra felvágjuk. Érdemes egyforma nagyságúra vágni, mert annál esztétikusabb lesz.
  5. Mindegyik közepére egy kk cukrozott kakaót teszünk. Majd gombócokat formálunk belőlük.
  6. Egy püspökkenyér formát kivajazunk, lisztezünk. A gombócokat egy picit csúsztatva belehelyezzük. Majd a következő sort úgy rakjuk le, hogy ne az alatta lévőre, hanem kettő közepére kerüljenek a gombócok.
  7. Tojássárgájával megkenjük, majd letakarva langyos helyen hagyjuk kelni.
  8. Ha megkelt, először erős fokozaton, majd visszavesszük a hőfokot, szép barnára sütjük.
  9. Ha nagyon gyorsan pirulna, érdemes letakarni alufóliával.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4235
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 02.

Ajánló

Megcsinálhatjuk más töltelékkel is. Én ma mákkal fogom. Más oldalakon láttam olyat, hogy kakaós, túrós és mákos töltelék volt vegyesen. Készíthetjük más formába is, akár kuglóf formába. Érdemes tényleg egyforma golyókat csinálni, mert úgy szép. Mint ahogy a képen is látszik, az enyémek nem egyformák. Ezért nem lett olyan szép.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Milumano 14 recept

Kakaós kalácsot szerettem volna csinálni. Még nagyon régen láttam egy receptes oldalon egy hasonló receptet. Gondoltam megcsinálom így. Nagyon jól sikerült, a töltelék mindig máshol bukkant fel. :)

Hozzávalók

A kelt tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...