r
Nosalty Logó

Kakaós buborék kalács

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Milumano
Kakaós buborék kalács
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A kelt tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

524
Kalória
11.2g
Fehérje
70.2g
Szénhidrátok
21.3g
Zsír
34.9g
Víz
179.1g
Koleszterin
2.9g
Rost
17.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kelt tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kelt tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 2090 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kelt tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 320 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    85.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    717 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1487.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    656 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.7 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    139.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    808 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    773 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    708 micro
Összesen 2090 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 320 kcal

Elkészítés

A kelt tésztához

  1. Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk.
  2. Majd az összes többi hozzávalóval közepesen lágy tésztát dagasztunk.(Én kenyérsütőgépben csináltam, és abban is kelesztettem).
  3. Hagyjuk kétszeresére kelni.
  4. Ha megkelt, vékonyra (kb. fél ujjnyira) kinyújtjuk. 5x5 cm-es kockákra felvágjuk. Érdemes egyforma nagyságúra vágni, mert annál esztétikusabb lesz.
  5. Mindegyik közepére egy kk cukrozott kakaót teszünk. Majd gombócokat formálunk belőlük.
  6. Egy püspökkenyér formát kivajazunk, lisztezünk. A gombócokat egy picit csúsztatva belehelyezzük. Majd a következő sort úgy rakjuk le, hogy ne az alatta lévőre, hanem kettő közepére kerüljenek a gombócok.
  7. Tojássárgájával megkenjük, majd letakarva langyos helyen hagyjuk kelni.
  8. Ha megkelt, először erős fokozaton, majd visszavesszük a hőfokot, szép barnára sütjük.
  9. Ha nagyon gyorsan pirulna, érdemes letakarni alufóliával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Kakaós kalácsot szerettem volna csinálni. Még nagyon régen láttam egy receptes oldalon egy hasonló receptet. Gondoltam megcsinálom így. Nagyon jól sikerült, a töltelék mindig máshol bukkant fel. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Málnás aranygaluska

Az aranygaluska egy igazán klasszikus kedvenc: cukros dióba forgatott, egybe sütött, kelt tésztás gombóchalom. Az egyik legkirályibb édesség, ami már ránézésre is olyan, mint egy ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hunyadi sertéskaraj

Ezt a receptet egy étteremből rendeltük, a szórólapon megnéztem a hozzávalókat, és ez alapján elkészítettem otthon is. Nagyon finom, picit pikáns étel az uborkától!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!