Kakaós bejgli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához (2 rúd)
-
42g finomliszt152 kcal
-
10g vaj75 kcal
-
2g tojássárgája5 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
1 kcal
-
4g tej2 kcal
-
3g tejföl5 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
33g étcsokoládé182 kcal
-
30 kcal
-
13g barna cukor51 kcal
-
25g narancslekvár62 kcal
-
5g víz0 kcal
-
5g tojás6 kcal
Összesen
603
kcal
- 6% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához (2 rúd)
-
500g finomliszt1820 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g friss élesztő11 kcal
-
50g tej28 kcal
-
30g tejföl59 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
400g étcsokoládé2184 kcal
-
160g cukrozatlan kakaópor365 kcal
-
160g barna cukor608 kcal
-
300g narancslekvár738 kcal
-
60g víz0 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
7229
kcal
- 6% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához (2 rúd)
-
25.4g finomliszt92 kcal
-
6.3g vaj45 kcal
-
1g tojássárgája3 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
0.5g friss élesztő1 kcal
-
2.5g tej1 kcal
-
1.5g tejföl3 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
20.3g étcsokoládé111 kcal
-
8.1g cukrozatlan kakaópor19 kcal
-
8.1g barna cukor31 kcal
-
15.2g narancslekvár37 kcal
-
3g víz0 kcal
-
2.8g tojás4 kcal
Összesen
367
kcal
- 6% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 509.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 235 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.4 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 27.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
603
kcal
- 6% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 117 g
Zsír
-
Összesen 270.2 g
-
Telített zsírsav 158 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 715 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6110.6 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 238 mg
-
Kálcium 926 mg
-
Vas 64 mg
-
Magnézium 1530 mg
-
Foszfor 2817 mg
-
Nátrium 485 mg
-
Réz 11 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1181 g
-
Cukor 634 mg
-
Élelmi rost 104 mg
VÍZ
-
Összesen 326.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1063 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 346 micro
-
Kolin: 423 mg
-
Retinol - A vitamin: 1027 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 372 micro
-
β-crypt 129 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 912 micro
Összesen
7229
kcal
- 6% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 310.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 16.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
367
kcal
Hozzávalók
A tésztához (2 rúd)
-
500 g finomliszt
-
1 db tojássárgája
-
100 g cukor
-
10 g friss élesztő
-
50 ml tej
-
1.5 ek tejföl
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
400 g étcsokoládé
-
160 g cukrozatlan kakaópor
-
160 g barna cukor
-
300 g narancslekvár
-
60 ml víz
-
1 db tojás
Elkészítés
A tésztához (2 rúd)
- Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, a lisztet elkeverjük a sóval, cukorral. Hozzáadjuk a hideg, kockázott vajat, majd elmorzsoljuk a kezünkkel. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és mehet hozzá a tojássárgája és a tejföl is.
- Egységes tésztát gyúrunk, majd hagyjuk szobahőmérsékleten legalább 2-3 órát pihenni, de adhatunk neki egy fél napot is.
A töltelékhez
- A narancslekvárt a vízzel összemelegítjük, hogy hígabb állagot kapjon. Az étcsokoládét, kakaóport és cukrot egy aprítógépben porózus állagúra dolgozzuk, majd hozzákeverjük a narancslekvárt. Kenhető állagú, de nem túl híg krémet kell kapnunk.
- A tésztát kétfelé osztjuk, lisztezett felületen téglalappá nyújtjuk. Elosztjuk rajta a kakaós tölteléket. A bejgli végén, amerre fel fogjuk tekerni, hagyjunk ki üresen egy kétujjnyi sávot, hogy ne folyjon ki a töltelék a süteményből.
- A bejgli két oldalát behajtjuk, majd feltekerjük. A rudakat egy sütőpapíros tepsire helyezzük. Először lekenjük egy tojás sárgájával, majd hagyjuk 30 percig száradni őket. Ekkor a fehérjével is átkenjük és újabb 30 percig pihentetjük a rudakat.
- Megszurkáljuk a bejgliket egy villával (hogy ne repedjenek ki), majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk a tepsit. 15 percig így sütjük, utána levesszük a hőfokot 180 fokra és további 15-20 percig sütjük a süteményt. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni, és csak akkor szeleteljük fel.
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 75
- 7 napos nézettség: 240
- Össznézettség: 1576
- Feltöltés dátuma: 2023. december 14.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi sütemények
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret
-
alkalom:
Lakos Benedek
394 recept
A bejglibe bizony nem csak mák vagy dió kerülhet: kakaóval és csokival is megtölthetjük, csak mindenképpen adjunk hozzá narancslekvárt, egyrészt, hogy összefogja, másrészt, mert zseniálisan illik a karakteres kakaóhoz. Ez a bejgli ugyan kicsit laposabb lesz, kicsit elterül, de ugyanolyan finom, mint a klasszikus verziók.