r
Nosalty Logó

Kagylótésztás gombás csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Kagylótésztás gombás csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 834 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3337 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1338 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 834 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.2 g

Zsír

  • Összesen
    200.1 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5352.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    325 mg
  • Kálcium
    1081 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    2319 mg
  • Nátrium
    1273 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1085.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    941 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    680 micro
  • Kolin:
    791 mg
  • Retinol - A vitamin:
    933 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1260 micro
Összesen 3337 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst fűszerezzük, lisztbe mártjuk, majd olajban mindkét oldalát megpirítjuk (10 perc). A húst kiszedjük az olajból, beleszórjuk a vágott hagymát, 5 perc pirítás után hozzáadjuk a felszeletelt gombát, fokhagymát, ezt is fűszerezzük, rárakjuk a hússzeleteket, fedő alatt pároljuk.
  2. Ezalatt sós vízben megfőzzük a kagylótésztát, leszűrjük, ha a hús megpuhult, belevegyítjük a tésztát. Rátöltjük a reszelt sajttal, a tojással és az apróra vágott petrezselyemmel elkevert tejfölt.
  3. Villával besegítünk, hogy a tojásos tejföl mindenhová bejusson. Lefedjük, és addig hagyjuk csendes lángon, amíg a massza összeáll. Még gazdagabb lesz, ha a tetejére is szórunk reszelt sajtot.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 297
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12706
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kagylótésztás gombás csirke
Csiki Piroska 230 recept

Amikor a tésztát és a tejfölös masszát hozzáadjuk, betehetjük a sütőbe, ott még szebb lesz, de serpenyőben gyorsabb. Nálam most a gyorsabb változattal készült. Csirke helyett használhatunk bélszínt vagy nyakaskarajt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...