Kacsával töltött házi ravioli paprikakrémmel
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
Raviolihoz:
Sült paprikakrémhez:
-
60g kápia paprika13 kcal
-
4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
Összesen
272
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
Raviolihoz:
-
150g tészta557 kcal
-
200g kacsamell270 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
Sült paprikakrémhez:
-
240g kápia paprika51 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
1086
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
Raviolihoz:
-
20.5g tészta76 kcal
-
27.3g kacsamell37 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.1g parmezán sajt16 kcal
Sült paprikakrémhez:
-
32.7g kápia paprika7 kcal
-
13.6g konzerv paradicsom2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
Összesen
148
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 959.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 242 mg
-
Nátrium 520 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 111.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 873 micro
-
β-crypt 241 micro
-
Likopin 686 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
272
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 69.7 g
Zsír
-
Összesen 30.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3837.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 472 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 167 mg
-
Foszfor 967 mg
-
Nátrium 2078 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 447.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 442 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 276 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 508 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 3491 micro
-
β-crypt 964 micro
-
Likopin 2745 micro
-
Lut-zea 231 micro
Összesen
1086
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 523.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 284 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 476 micro
-
β-crypt 132 micro
-
Likopin 374 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
148
kcal
Hozzávalók
Raviolihoz:
Sült paprikakrémhez:
-
2 közepes db kápia paprika
-
1 csipet só
-
1 csipet bors
-
1 kk oregánó
-
10 levél bazsalikom
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
Raviolihoz:
- A kacsamellet a bőrével együtt ledaráljuk, vagy késes robotgépben összeaprítjuk.
- Egy tapadásmentes serpenyőbe tesszük erős lángon, sózzuk, borsozzuk, fakanállal szétnyomkodva csak addig sütjük, míg a színe megváltozik. Hagyjuk kihűlni. Hozzákeverünk 2-3 evőkanálnyi frissen reszelt parmezán sajtot.
- Közben a tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval köröket vágunk ki belőle, közepébe egy teáskanálnyi tölteléket teszünk, majd a tészta széleit, a formázóval / vagy kézzel összenyomkodjuk.
- Bő, lobogó, sós vízben két perc alatt megfőzzük.
- Egy kanál felforrósított olívaolajon átforgatjuk, hogy ne tapadjanak össze.
Sült paprikakrémhez:
- A kápia paprikákat sütőben, vagy a gázlángon megpörköljük. Lefedve hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a héját, és eltávolítjuk a magházat és a magokat.
- Késes robotgépbe tesszük a paprikahúst, paradicsomot, olajat, fűszereket és összeturmixoljuk.
- A paprikakrémre ültetjük a kifőtt raviolikat.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x20
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 897
- Feltöltés dátuma: 2015. október 04.
Ajánló
Aszalt paradicsomos házi tészta alaprecept.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Rám tört a tészta készítés. Mivel pillanatok alatt elkészíthető, mindenkit csak buzdítani tudok a készítésére. Annyira jó, ha mi készítjük el a tésztánkat. Nem vagyok ugyan mai csirke, de emlékszem, hogy anyám nem volt rest egy ebéd kedvéért akár naponta friss tésztát gyúrni (kézzel).