r
Nosalty Logó

Kacsamell-rizottó kezdőknek

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Fonott Kalács
Kacsamell-rizottó kezdőknek
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Rizottó

Rozé kacsamellsteak

1006
Kalória
82g
Fehérje
48.1g
Szénhidrátok
47.2g
Zsír
381g
Víz
346.9g
Koleszterin
2g
Rost
1.7g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Rizottó

Rozé kacsamellsteak

Összesen 1006 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Rizottó

Rozé kacsamellsteak

Összesen 4022 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Rizottó

Rozé kacsamellsteak

Összesen 130 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    347 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2476.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    985 mg
  • Nátrium
    1089 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    381 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1006 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    328.2 g

Zsír

  • Összesen
    188.7 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1388 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9905.1 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    836 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    3940 mg
  • Nátrium
    4356 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1524.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    830 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    97 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    900 micro
  • Kolin:
    912 mg
  • Retinol - A vitamin:
    820 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 4022 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 130 kcal

Elkészítés

Rizottó

  1. Én azzal kezdtem, hogy feltettem egy nagy fazék húslevest, amiből később kimertem az alaplét, de akinek van már eleve elrakva, az megspórolja ezt a fázist. Leveskockát ne használjunk, kár elrontani vele, azon a pár száz forinton már ne múljon.
  2. Az olívaolajat felhevítjük egy magas falú, de inkább széles fazékban. Ropogósra pirítjuk benne a karikára vágott fokhagymát, majd mehet a vöröshagyma, amit üvegesre sütünk. Ha ez megvan, a mosatlan rizst is beleöntjük. Ez az egyetlen étel, ahol nem szabad megmosni, mert a krémes állagához szükség van a benne lévő keményítőre.
  3. Kis lángra vesszük. Kb. 10 perc pirítás után nyakon öntjük fehérborral, és alkalmanként megkeverjük, míg teljesen fel nem szívja a rizs.
  4. 2 merőkanál húslevest adunk hozzá, és gyakran kevergetjük, nehogy odaégjen. Nagyjából 10 percenként fogja magába szívni a levest, ilyenkor pótoljuk újabb meg újabb merőkanálnyi löttyintésekkel. Egészen addig ismételjük ezt, amíg mindent magába szívott, és teljesen megpuhult.
  5. Kóstolgassuk, ízlés szerint fűszerezzük (a zöldfűszereket aprítsuk vagy morzsoljuk), majd amikor már megpuhult és kellőképp ízes lett, elzárjuk a lángot, és belekeverjük a vajat és a parmezánt. Ilyenkor már nem kell tovább főzni.

Rozé kacsamellsteak

  1. A kacsához akkor látunk hozzá, mikor a húslevest elkezdjük adagolni a rizsbe, így pont egyszerre lesznek kész. Kapcsoljuk a sütőt közepes fokozatra, hogy előmelegedjen.
  2. A bőrös részét beirdaljuk, bedörzsöljük sóval és borssal. Serpenyőben megolvasztjuk a zsírt, és mindkét oldalát 7-7 percig pirítjuk. Ha nem sikerül bemérni a stoppert, inkább a bőrös része piruljon tovább, mint az alja, hogy jó ropogós legyen.
  3. Vékony tepsiben további 10 percig süssük a sütőben. Így gyönyörű rózsaszín és puha lesz a belseje. Vigyázat! Ez a recept medium véres steaket generál. Ha nem szeretjük, hogy kicsit tocsog, süssük 15-20 percig.
  4. A gombát megmossuk, felkarikázzuk, és amíg a kacsa a sütőben sül, a serpenyőben maradt zsírján azt is megpirítjuk.
  5. A kacsa felszeletésével várjunk 1-2 percet, így benne marad a szaft, és nem folyik ki. Mély tányérba merjük a rizottót, mellé helyezzük a felszeletelt kacsát, és rákanalazzuk a gombát. Tálaljuk hozzá a maradék bort, és frissen fogyasszuk el. A mikrózás nem tesz jót neki.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nagyon akartam már egy jó rizottót, de nem kaptam rizottó rizst a boltban. Gondoltam, kipróbálom, mi történik, ha efféle szentségtörést követek el, és mivel csak jázminrizsem volt itthon, abból készítettem el. Az eredmény fantasztikus, és őszintén szólva nem igazán látom a különbséget a kettő között, kivéve hogy a rizottó rizs kétszer annyiba kerül. Egyébként a sushit sem sushi rizsből készítem, az a tapasztalatom, hogy az étel minősége nem a rizs fajtáján, hanem a jó elkészítési módon múlik. Az olaszokra jellemző, hogy nem szeretnek méricskélni, mindent szemre öntenek az ételbe, és inkább menet közben kóstolgatják, szóval ez a recept abszolút kezdőknek való. Nyugodtan kísérletezzetek, fűszerezzétek ízlés szerint, mert egyszerűbb, mint amilyennek egyébként tűnik, csak ne felejtsétek a kóstolgatást! Igazi romantikus vacsora lehet belőle, és ha a kiszemelt fiatalembernek ezzel nem lopjátok magatokat a szívébe, akkor semmivel :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

5 természetes házi gyógymód a vérnyomás csökkentésére

Sajnos Magyarországon a vezető betegségek között áll a magas vérnyomás, amivel muszáj foglalkozni, mert súlyos következményei lehetnek. Az alábbi gyűjtés természetes vérnyomáscsökkentő módszereket mutat be, azonban fontos kiemelni, hogy ezek a megoldások nem helyettesítik az orvos által felírt gyógyszert és a rendszeres viziteket.

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!