Kacsamell pirított gombával és burgonyafánkkal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
A kacsamellhez
-
200g kacsamell270 kcal
-
25g shiitake gomba9 kcal
-
63g csiperkegomba13 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
50g szárnyas alaplé4 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
13g főzőtejszín16 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A burgonyafánkhoz
-
125g burgonya72 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
55g finomliszt200 kcal
-
106g napraforgó olaj939 kcal
Összesen
1670
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
A kacsamellhez
-
800g kacsamell1080 kcal
-
100g shiitake gomba34 kcal
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
200g szárnyas alaplé14 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A burgonyafánkhoz
-
500g burgonya289 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
220g finomliszt801 kcal
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
Összesen
6681
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
A kacsamellhez
-
29g kacsamell39 kcal
-
3.6g shiitake gomba1 kcal
-
9.1g csiperkegomba2 kcal
-
1.6g petrezselyem1 kcal
-
7.3g szárnyas alaplé1 kcal
-
1.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.8g főzőtejszín2 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
-
1.5g olívaolaj14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A burgonyafánkhoz
-
18.1g burgonya10 kcal
-
2g tojás3 kcal
-
8g finomliszt29 kcal
-
15.4g napraforgó olaj136 kcal
Összesen
243
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.1 g
Zsír
-
Összesen 135.3 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 211 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1250.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 648 mg
-
Nátrium 352 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 347.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 47 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 205 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 117 micro
-
Kolin: 176 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 578 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 705 micro
Összesen
1670
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 196.3 g
Zsír
-
Összesen 541 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 247 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 168 g
-
Koleszterin 844 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5001.6 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 233 mg
-
Kálcium 342 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 368 mg
-
Foszfor 2590 mg
-
Nátrium 1410 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 267.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1390.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 603 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 188 mg
-
C vitamin: 191 mg
-
D vitamin: 100 micro
-
K vitamin: 819 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 470 micro
-
Kolin: 703 mg
-
Retinol - A vitamin: 411 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2312 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2822 micro
Összesen
6681
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
243
kcal
Hozzávalók
A kacsamellhez
-
2 db kacsamell
-
250 g csiperkegomba
-
1 csokor petrezselyem
-
2 dl szárnyas alaplé
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
0.5 dl főzőtejszín
-
1 ek vaj
-
só ízlés szerint
A burgonyafánkhoz
-
500 g burgonya
-
1 db tojás
-
220 g finomliszt
Elkészítés
A kacsamellhez
- A hámozott burgonyát felkockázzuk, puhára főzzük, majd egy edényben áttörjük.
- Ha kihűlt, adjunk hozzá 1 tojást, 1 tk sót, jól keverjük össze, majd adjuk hozzá a lisztet is, és gyúrjuk lágy tésztává. Tegyük félre.
- A hagymát vágjuk finomra, a petrezselymet is, a csiperkegombát pedig szeleteljük fel.
- Serpenyőben kevés olívaolajon pirítsuk aranysárgára a hagymát, majd adjuk hozzá a szeletelt gombát.
- Sózzuk, borsozzuk, majd pirítsuk a gombát, amíg a levét elfőztük. Adjuk hozzá a petrezselymet, pirítsuk további egy percig, majd öntsük fel a húsalaplével, várjuk meg, amíg felforr, aztán tegyük félre hűlni.
- Ha kihűlt, kézimixerrel pépesítjük, majd szűrjük egy szitán keresztül át. Tegyük vissza a tűzhelyre, forraljuk fel, majd adjunk hozzá egy ek vajat és a tejszínt. Ha felforraltuk, vegyük le a tűzről, és tegyük félre. (Tarthatjuk vízfürdőben is felhasználásig.)
- A kacsamelleket a bőrös oldalán éles késsel kockázzuk be. A bőr nélküli oldalán sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőt hevítsünk fel (zsíradék nélkül!), és a bőrös felével lefelé tegyük bele a melleket. Süssük a melleket saját zsírjában közepesen át, rózsaszínűre. (Közepes lángon 5-6 perc, a mell méretétől függően.)
- A tésztát lisztezett vágódeszkán nyújtsuk ki 1 cm vastagra, majd szaggassunk belőle kis korongokat, és süssük forró olajban aranybarnára őket.
- Amíg a burgonyafánkok sülnek, egy serpenyőben kevés olívaolajba dobjuk bele a félbevágott fokhagyma gerezdeket, majd pirítsuk meg az egész gombákat (2-3 perc, nagy lángon).
- Ha a gombák megsültek, tálalhatjuk az ételt. Tegyünk néhány fánkot a tányérra, majd adjunk mellé a csiperkeszószból (ha szükséges melegítsük meg!), arra fektessük rá a rézsútosan szeletelt kacsamell szeleteket, végül tegyük a hússzeletekre a pirított gombákat.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 16124
- Feltöltés dátuma: 2010. január 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
Kacsamell került elő a hűtőből, hirtelen ez a recept pattant ki a fejemből. Nálunk ízlett mindenkinek, de kíváncsi lennék a véleményetekre, miután a recept abszolút spontán, és saját.