r
Nosalty Logó

Kacsamájpástétommal töltött karalábé tejfölös szószban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hobbychef
Kacsamájpástétommal töltött karalábé tejfölös szószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez

A szószhoz

A karalábéhoz

Összesen 931 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez

A szószhoz

A karalábéhoz

Összesen 1860 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez

A szószhoz

A karalábéhoz

Összesen 94 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2560.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    1465 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    595.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2319 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    263 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    374 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1484 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1390 micro
Összesen 931 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    85.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5121.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    619 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    1118 mg
  • Nátrium
    2930 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1191.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4638 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    526 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    748 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    523 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4389 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2969 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2781 micro
Összesen 1860 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A szószhoz

A karalábéhoz

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A karalábé alját levágjuk, megpucoljuk, a használható leveleket félretesszük. A krumplikat is meghámozzuk. A hagymákat aprítjuk.
  2. A karalábékat és a krumplikat feltesszük főni annyi vízben, hogy félig ellepje, sózzuk, borsozzuk, belemorzsoljuk a leveskockát. Amikor már félig puha, hozzáöntjük a tejet. A rizst félig megfőzzük.
  3. Egy serpenyőben vajon megpirítjuk a bacont, majd megdinszteljük a hagymát, egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a rizst, a pástétomot, ráütünk egy tojást, teszünk bele aprított petrezselymet, fűszerezzük és összekeverjük.
  4. A karalábék belsejét cseresznyemagozóval kivájjuk, majd megtöltjük. A maradék masszából 4 db golyót formázunk, berakjuk a serpenyőbe. A karalábé golyócskákat és a felszeletelt krumplit mellétesszük, a főzőlét és a bort ráöntjük. A serpenyőt betesszük a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 20 perc elteltével tejföllel behabarjuk. Hozzátesszük a karalábé leveleket, visszarakjuk a a karalábékat és zöldségeket, visszarakjuk a sütőbe, s még 10 percig grillezzük.
  5. Tálalunk. A tányérra kerül egy karalábé, két gombóc, karalábé golyócskák és krumpli. Meglocsoljuk szafttal, és megszórjuk petrezselyemmel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1262
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Hogy ne mindig a megszokott darált hús legyen a töltelék.

Hozzávalók

A töltelékhez

A szószhoz

A karalábéhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...