r
Nosalty Logó

Kacsamájpástétommal töltött karalábé tejfölös szószban

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hobbychef
Kacsamájpástétommal töltött karalábé tejfölös szószban
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A töltelékhez

A szószhoz

A karalábéhoz

931
Kalória
28.7g
Fehérje
102.1g
Szénhidrátok
42.9g
Zsír
595.7g
Víz
210.1g
Koleszterin
19.2g
Rost
16.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez

A szószhoz

A karalábéhoz

Összesen 931 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez

A szószhoz

A karalábéhoz

Összesen 1860 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez

A szószhoz

A karalábéhoz

Összesen 94 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2560.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    1465 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    595.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2319 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    263 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    374 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1484 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1390 micro
Összesen 931 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    85.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5121.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    619 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    1118 mg
  • Nátrium
    2930 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    1191.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4638 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    526 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    748 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    523 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4389 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2969 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2781 micro
Összesen 1860 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 94 kcal

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A karalábé alját levágjuk, megpucoljuk, a használható leveleket félretesszük. A krumplikat is meghámozzuk. A hagymákat aprítjuk.
  2. A karalábékat és a krumplikat feltesszük főni annyi vízben, hogy félig ellepje, sózzuk, borsozzuk, belemorzsoljuk a leveskockát. Amikor már félig puha, hozzáöntjük a tejet. A rizst félig megfőzzük.
  3. Egy serpenyőben vajon megpirítjuk a bacont, majd megdinszteljük a hagymát, egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a rizst, a pástétomot, ráütünk egy tojást, teszünk bele aprított petrezselymet, fűszerezzük és összekeverjük.
  4. A karalábék belsejét cseresznyemagozóval kivájjuk, majd megtöltjük. A maradék masszából 4 db golyót formázunk, berakjuk a serpenyőbe. A karalábé golyócskákat és a felszeletelt krumplit mellétesszük, a főzőlét és a bort ráöntjük. A serpenyőt betesszük a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 20 perc elteltével tejföllel behabarjuk. Hozzátesszük a karalábé leveleket, visszarakjuk a a karalábékat és zöldségeket, visszarakjuk a sütőbe, s még 10 percig grillezzük.
  5. Tálalunk. A tányérra kerül egy karalábé, két gombóc, karalábé golyócskák és krumpli. Meglocsoljuk szafttal, és megszórjuk petrezselyemmel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Hogy ne mindig a megszokott darált hús legyen a töltelék.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!