Kacsacomb lila párolt káposztával és petrezselymes burgonyával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Brigi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
250g kacsacomb727 kcal
-
333g burgonya193 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
57g napraforgó olaj501 kcal
-
60g vöröshagyma22 kcal
-
10g fokhagyma13 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
250g vöröskáposzta62 kcal
-
17g paprika3 kcal
-
3g vörösborecet1 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
42g víz0 kcal
Összesen
1560
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
1500g kacsacomb4363 kcal
-
2000g burgonya1155 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
340g napraforgó olaj3006 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
1500g vöröskáposzta372 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
20g vörösborecet4 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
9355
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
23.7g kacsacomb69 kcal
-
31.6g burgonya18 kcal
-
0.7g petrezselyem0 kcal
-
5.4g napraforgó olaj48 kcal
-
5.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
1.6g paradicsom0 kcal
-
23.7g vöröskáposzta6 kcal
-
1.6g paprika0 kcal
-
0.3g vörösborecet0 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
4g víz0 kcal
Összesen
147
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 30.3 g
Zsír
-
Összesen 128.2 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1043.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 184 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 494 mg
-
Nátrium 194 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.6 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 600.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 243 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 198 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 220 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 1826 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 469 micro
-
Lut-zea 1168 micro
Összesen
1560
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 182 g
Zsír
-
Összesen 769.4 g
-
Telített zsírsav 188 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 359 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 181 g
-
Koleszterin 821 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6260.2 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 1101 mg
-
Vas 53 mg
-
Magnézium 790 mg
-
Foszfor 2962 mg
-
Nátrium 1161 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 459.8 g
-
Cukor 128 mg
-
Élelmi rost 67 mg
VÍZ
-
Összesen 3600.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1458 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 150 mg
-
C vitamin: 1190 mg
-
D vitamin: 281 micro
-
K vitamin: 1320 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 737 micro
-
Kolin: 771 mg
-
Retinol - A vitamin: 540 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 10955 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2813 micro
-
Lut-zea 7010 micro
Összesen
9355
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 99 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 173 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 44 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
147
kcal
Hozzávalók
-
6 közepes db kacsacomb
-
2 kg burgonya
-
1 csokor petrezselyem
-
4 dl napraforgó olaj
-
4 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes fej fokhagyma
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes fej vöröskáposzta
-
1 közepes db paprika
-
4 ek vörösborecet
-
5 ek cukor
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
1 teáskanál ecet
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
2.5 dl víz
Elkészítés
- Egy tepsi aljára felkarikázzuk a vöröshagymát, a hámozott fokhagyma gerezdeket kisebb darabokra vágjuk, és rászórjuk. A paradicsomot és a paprikát felaprítjuk, ezt is rászórjuk. Megszórjuk egy kevés ételízesítővel. A kacsacombokat sózzuk borsozzuk, majd ráfektetjük a vöröshagymaágyra, 2 dl olajjal meglocsoljuk. 1 bögre vízzel felöntjük, letakarjuk egy alufóliával, sütőbe tesszük, alacsony hőfokon 2 órán át sütjük. Közben időnként érdemes benézni a fólia alá, ha azt látjuk, hogy nagyon elpárolgott a víz, egy keveset (0.5-1) dl önthetünk rá. Közben a káposztát lereszeljük, és lesózzuk.
- 2 óra elteltével levesszük a fóliát, de továbbra is kis lángon sütjük tovább, kevés olajjal meglocsoljuk, és aranybarnára sütjük. Közben a hámozott, kockára vágott burgonyát feltesszük sós vízben főni.
- A cukrot olajon megpirítjuk, a sózott káposztát ráhelyezzük, és kis lángon párolni kezdjük. Sóval, borssal, köménnyel és ecettel ízesítjük. Fedő alatt készre pároljuk.
- Az apróra vágott petrezselymet olajon átpirítjuk, a leszűrt, de még meleg burgonyát ráöntjük, és jól elkeverjük.
- Sütés ideje: 140 perc
- Receptkönyvben: 175
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 76766
- Feltöltés dátuma: 2014. június 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Brigi
65 recept
Hagyományos házias ízű kacsacomb, saját recept alapján. Tehetünk rá fehérbort is a víz helyett, pároláskor.