r
Nosalty Logó

Kacsacomb lila párolt káposztával és petrezselymes burgonyával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Brigi
Kacsacomb lila párolt káposztával és petrezselymes burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1560 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 9355 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    128.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1043.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    600.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    198 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1826 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    469 micro
  • Lut-zea
    1168 micro
Összesen 1560 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    182 g

Zsír

  • Összesen
    769.4 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    359 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    181 g
  • Koleszterin
    821 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6260.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1101 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    790 mg
  • Foszfor
    2962 mg
  • Nátrium
    1161 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    459.8 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    3600.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1458 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    150 mg
  • C vitamin:
    1190 mg
  • D vitamin:
    281 micro
  • K vitamin:
    1320 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    737 micro
  • Kolin:
    771 mg
  • Retinol - A vitamin:
    540 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    10955 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2813 micro
  • Lut-zea
    7010 micro
Összesen 9355 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    44 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tepsi aljára felkarikázzuk a vöröshagymát, a hámozott fokhagyma gerezdeket kisebb darabokra vágjuk, és rászórjuk. A paradicsomot és a paprikát felaprítjuk, ezt is rászórjuk. Megszórjuk egy kevés ételízesítővel. A kacsacombokat sózzuk borsozzuk, majd ráfektetjük a vöröshagymaágyra, 2 dl olajjal meglocsoljuk. 1 bögre vízzel felöntjük, letakarjuk egy alufóliával, sütőbe tesszük, alacsony hőfokon 2 órán át sütjük. Közben időnként érdemes benézni a fólia alá, ha azt látjuk, hogy nagyon elpárolgott a víz, egy keveset (0.5-1) dl önthetünk rá. Közben a káposztát lereszeljük, és lesózzuk.
  2. 2 óra elteltével levesszük a fóliát, de továbbra is kis lángon sütjük tovább, kevés olajjal meglocsoljuk, és aranybarnára sütjük. Közben a hámozott, kockára vágott burgonyát feltesszük sós vízben főni.
  3. A cukrot olajon megpirítjuk, a sózott káposztát ráhelyezzük, és kis lángon párolni kezdjük. Sóval, borssal, köménnyel és ecettel ízesítjük. Fedő alatt készre pároljuk.
  4. Az apróra vágott petrezselymet olajon átpirítjuk, a leszűrt, de még meleg burgonyát ráöntjük, és jól elkeverjük.
  • Sütés ideje: 140 perc
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 76766
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagyományos házias ízű kacsacomb, saját recept alapján. Tehetünk rá fehérbort is a víz helyett, pároláskor.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...