r
Nosalty Logó

Kabinetes Rákóczi túrós lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Kabinetes Rákóczi túrós lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 613 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 300 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.1 g
  • Cink
    130 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.6 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 613 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150 g

Zsír

  • Összesen
    210.4 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5720.6 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    653 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1693 mg
  • Nátrium
    610 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    916.1 g
  • Cukor
    596 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    722.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1523 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    551 micro
Összesen 6133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281 g
  • Cink
    64 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit gyors, egyszerű mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fél órára frissen tartó fóliában hűtőbe tesszük. Közben a tölteléket is összekeverjük.
  2. A tésztát a tepsink méretére, úgy 6-8 mm vastagságúra kinyújtjuk, késsel megszurkáljuk és előmelegített sütőben félig megsütjük. Ha ez kész, megkenjük forró gyümölcsízzel (mikróban megmelegítjük, jól összekeverjük), elterítjük rajta a túró tölteléket és visszatoljuk a sütőbe.
  3. A 17 dkg cukrot feltesszük főni annyi vízzel, hogy ellepje, cukorszirupot főzünk belőle. A 4 tojásfehérje habot felverjük kemény habbá, hozzáadjuk a 8 dkg cukrot és tovább verjük, míg fényes habot nem kapunk belőle. Ha kész a cukorszirup, óvatosan belecsorgatjuk afehérjehabba folyamatos keverés közben.
  4. Ha a tészta megsült, kivesszük és sima vagy csillagcsöves nyomózsákból kb. 1 cm széles csíkokat húzunk rá srégen. (Én egymás mellé húztam, és a kettő közé csurgattam a gyümölcsízt a végén; de lehet úgy is, hogy ha több lekvárral szeretjük, hogy a csíkok között kihagyunk ugyanannyi helyett 1-1 csík lekvárnak.) A tojáshab kinyomása után porcukrot szitálunk a habra, és nyitott ajtó mellett a sütőbe tesszük száradni. (A habnak nem pirulnia kell!) Ha kész kivesszük, és rácsurgatjuk a habcsíkok közé a forró gyümölcsízt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 33x27x4
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6821
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kabinetes Rákóczi túrós lepény
Becsei Ágnes 100 recept

Kabinetes sütemény, kb. 15 évvel ezelőttről. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...