Kabinetes Rákóczi túrós lepény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
30g finomliszt109 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
4 kcal
A töltelékhez
-
50g tehéntúró74 kcal
-
5g rétesliszt18 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
4 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
5g mazsola15 kcal
-
12g lekvár/ dzsem33 kcal
A tetejére
-
16g tojásfehérje8 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
10g lekvár/ dzsem28 kcal
Összesen
613
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A töltelékhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
50g rétesliszt182 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
120g lekvár/ dzsem334 kcal
A tetejére
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
100g lekvár/ dzsem278 kcal
Összesen
6133
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
14.7g finomliszt54 kcal
-
9.8g vaj70 kcal
-
4.9g porcukor19 kcal
-
2.7g tojás3 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
A töltelékhez
-
24.6g tehéntúró36 kcal
-
2.5g rétesliszt9 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
2.7g tojás3 kcal
-
2.5g mazsola7 kcal
-
5.9g lekvár/ dzsem16 kcal
A tetejére
-
7.9g tojásfehérje4 kcal
-
12.3g cukor48 kcal
-
4.9g lekvár/ dzsem14 kcal
Összesen
300
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 572.1 g
-
Cink 130 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 101 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.6 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
613
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 150 g
Zsír
-
Összesen 210.4 g
-
Telített zsírsav 125 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 790 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5720.6 g
-
Cink 1304 mg
-
Szelén 190 mg
-
Kálcium 653 mg
-
Vas 1008 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 1693 mg
-
Nátrium 610 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 43 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 916.1 g
-
Cukor 596 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 722.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1523 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 176 micro
-
Kolin: 389 mg
-
Retinol - A vitamin: 1497 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 316 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 551 micro
Összesen
6133
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 281 g
-
Cink 64 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 50 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
300
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
20 dkg vaj
-
10 dkg porcukor
-
1 db tojás
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez
-
50 dkg tehéntúró
-
5 dkg rétesliszt
-
7 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db tojás
-
5 dkg mazsola
-
6 ek lekvár/ dzsem
A tetejére
-
4 db tojásfehérje
-
25 dkg cukor
-
5 ek lekvár/ dzsem
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit gyors, egyszerű mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fél órára frissen tartó fóliában hűtőbe tesszük. Közben a tölteléket is összekeverjük.
- A tésztát a tepsink méretére, úgy 6-8 mm vastagságúra kinyújtjuk, késsel megszurkáljuk és előmelegített sütőben félig megsütjük. Ha ez kész, megkenjük forró gyümölcsízzel (mikróban megmelegítjük, jól összekeverjük), elterítjük rajta a túró tölteléket és visszatoljuk a sütőbe.
- A 17 dkg cukrot feltesszük főni annyi vízzel, hogy ellepje, cukorszirupot főzünk belőle. A 4 tojásfehérje habot felverjük kemény habbá, hozzáadjuk a 8 dkg cukrot és tovább verjük, míg fényes habot nem kapunk belőle. Ha kész a cukorszirup, óvatosan belecsorgatjuk afehérjehabba folyamatos keverés közben.
- Ha a tészta megsült, kivesszük és sima vagy csillagcsöves nyomózsákból kb. 1 cm széles csíkokat húzunk rá srégen. (Én egymás mellé húztam, és a kettő közé csurgattam a gyümölcsízt a végén; de lehet úgy is, hogy ha több lekvárral szeretjük, hogy a csíkok között kihagyunk ugyanannyi helyett 1-1 csík lekvárnak.) A tojáshab kinyomása után porcukrot szitálunk a habra, és nyitott ajtó mellett a sütőbe tesszük száradni. (A habnak nem pirulnia kell!) Ha kész kivesszük, és rácsurgatjuk a habcsíkok közé a forró gyümölcsízt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 33x27x4
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6829
- Feltöltés dátuma: 2013. február 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Becsei Ágnes
100 recept
Kabinetes sütemény, kb. 15 évvel ezelőttről. :)