r
Nosalty Logó

Juliska torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Juliska torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a bevonathoz (hamis marcipán)

Összesen 1143 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a bevonathoz (hamis marcipán)

Összesen 13698 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a bevonathoz (hamis marcipán)

Összesen 344 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    60.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    728.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    416 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 1143 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.6 g

Zsír

  • Összesen
    725.5 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    330 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    222 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8737 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    2832 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    3014 mg
  • Nátrium
    2357 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1672.9 g
  • Cukor
    1044 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    373 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5301 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    135 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    571 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    854 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4995 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3660 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1334 micro
Összesen 13698 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 344 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a bevonathoz (hamis marcipán)

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. Az 5 tojásfehérjét a 100 g cukorral keményre felverjük. (Azért kell a cukor egy részét a fehérjéhez adni, mert segít keményebb habbá verni a fehérjét, valamint jobban megtartja az állagát az így felvert hab.)
  2. Egy másik tálban pedig az 5 tojássárgáját habosra keverjük a 250 g cukorral. Ehhez hozzákeverjük a sütőport, a tejet és az olajat. Majd végül a lisztet. Ha csomómentesre kikevertük, akkor ebbe forgatjuk bele több fázisban a kemény fehérjehabot.
  3. Alul sütőpapírral bélelt, kör alakú tortaformában (nekem ez 28 cm-es!!!), előmelegített sütőben 170-180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.

Hozzávalók a krémhez

  1. A krémhez a pudingot elkészítjük előírás szerint, és hagyjuk kihűlni szobahőmérsékleten, de többször keverjük közben meg.
  2. A szobahőmérsékletű margarint a cukorral összekeverjük, és ehhez adjuk hozzá a pudingot és a fahéjat.
  3. A krémet 1 órára a hűtőbe tesszük.
  4. A tésztát 3 részre vágjuk, és a krém 90%-át az alsó és középső lapra kenjük.
  5. A maradék krémmel vékonyan bekenjük az oldalát és a tetejét a tortának.

Hozzávalók a bevonathoz (hamis marcipán)

  1. A cukrot tegyük egy tapadásmentes főzőedénybe, öntsük rá a tejet, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.
  2. Tegyük bele az átszitált lisztet, és folyamatosan kevergessük, amíg nem lesz sűrű. Figyeljünk rá, hogy ne legyen csomós, darabos.
  3. Keverjük bele a vajat, színezéket és az aromát, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. Sodrófával kinyújtjuk, ráterítjük a tortára. Ezután már csak a képen látható népmesei formákkal díszítjük a torta tetejét, amit ugyanígy kinyújtott bevonatból vágunk ki.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 627
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 24.

Ajánló

A bevonatot (hamis marcipánt) teflonos edényben készítsük el, mert így nem ragad le, és kihűlés után kézzel kiszedhető. Ajánlott előző este elkészíteni ezt, és reggel felhasználni. Nyújtáshoz szilikonos gyúrólapot szoktam használni, mert ezzel könnyű ráfordítani a kinyújtott bevonatot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

10. házassági évfordulóra készítettem feleségemnek. 

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a bevonathoz (hamis marcipán)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...