Juliska torta
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
-
350 g cukor
-
450 g finomliszt
-
190 ml tej
-
190 ml napraforgó olaj
-
5 db tojás
-
1.5 csomag sütőpor
Hozzávalók a krémhez
Hozzávalók a bevonathoz (hamis marcipán)
-
1 dl tej
-
350 g cukor
-
100 g finomliszt
-
100 g rétesliszt
-
100 g margarin
-
3 csepp ételfesték
1143
Kalória
11g
Fehérje
139.4g
Szénhidrátok
60.5g
Zsír
31.1g
Víz
75g
Koleszterin
1.6g
Rost
87g
Cukor
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 25% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
29g cukor113 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
16g tej9 kcal
-
16g napraforgó olaj140 kcal
-
23g tojás29 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Hozzávalók a krémhez
Hozzávalók a bevonathoz (hamis marcipán)
-
8g tej5 kcal
-
29g cukor113 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
8g rétesliszt30 kcal
-
8g margarin60 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
1143
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 25% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
350g cukor1355 kcal
-
450g finomliszt1638 kcal
-
190g tej106 kcal
-
190g napraforgó olaj1680 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
18g sütőpor9 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
800g tej448 kcal
-
135g pudingpor514 kcal
-
500g margarin3585 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Hozzávalók a bevonathoz (hamis marcipán)
-
100g tej56 kcal
-
350g cukor1355 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g rétesliszt364 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
13698
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 25% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
8.8g cukor34 kcal
-
11.4g finomliszt41 kcal
-
4.8g tej3 kcal
-
4.8g napraforgó olaj42 kcal
-
6.9g tojás9 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
20.2g tej11 kcal
-
3.4g pudingpor13 kcal
-
12.6g margarin91 kcal
-
7.6g porcukor29 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Hozzávalók a bevonathoz (hamis marcipán)
-
2.5g tej1 kcal
-
8.8g cukor34 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
2.5g rétesliszt9 kcal
-
2.5g margarin18 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
344
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 60.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 728.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 236 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 251 mg
-
Nátrium 196 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.4 g
-
Cukor 87 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 31.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 442 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 416 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 305 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
1143
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 131.6 g
Zsír
-
Összesen 725.5 g
-
Telített zsírsav 135 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 330 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 222 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8737 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 304 mg
-
Kálcium 2832 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 201 mg
-
Foszfor 3014 mg
-
Nátrium 2357 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1672.9 g
-
Cukor 1044 mg
-
Élelmi rost 19 mg
Víz
-
Összesen 373 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5301 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 135 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 571 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 289 micro
-
Kolin: 854 mg
-
Retinol - A vitamin: 4995 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3660 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1334 micro
Összesen
13698
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.3 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 9.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
344
kcal
Elkészítés
Hozzávalók a tésztához
- Az 5 tojásfehérjét a 100 g cukorral keményre felverjük. (Azért kell a cukor egy részét a fehérjéhez adni, mert segít keményebb habbá verni a fehérjét, valamint jobban megtartja az állagát az így felvert hab.)
- Egy másik tálban pedig az 5 tojássárgáját habosra keverjük a 250 g cukorral. Ehhez hozzákeverjük a sütőport, a tejet és az olajat. Majd végül a lisztet. Ha csomómentesre kikevertük, akkor ebbe forgatjuk bele több fázisban a kemény fehérjehabot.
- Alul sütőpapírral bélelt, kör alakú tortaformában (nekem ez 28 cm-es!!!), előmelegített sütőben 170-180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
Hozzávalók a krémhez
- A krémhez a pudingot elkészítjük előírás szerint, és hagyjuk kihűlni szobahőmérsékleten, de többször keverjük közben meg.
- A szobahőmérsékletű margarint a cukorral összekeverjük, és ehhez adjuk hozzá a pudingot és a fahéjat.
- A krémet 1 órára a hűtőbe tesszük.
- A tésztát 3 részre vágjuk, és a krém 90%-át az alsó és középső lapra kenjük.
- A maradék krémmel vékonyan bekenjük az oldalát és a tetejét a tortának.
Hozzávalók a bevonathoz (hamis marcipán)
- A cukrot tegyük egy tapadásmentes főzőedénybe, öntsük rá a tejet, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.
- Tegyük bele az átszitált lisztet, és folyamatosan kevergessük, amíg nem lesz sűrű. Figyeljünk rá, hogy ne legyen csomós, darabos.
- Keverjük bele a vajat, színezéket és az aromát, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
- Sodrófával kinyújtjuk, ráterítjük a tortára. Ezután már csak a képen látható népmesei formákkal díszítjük a torta tetejét, amit ugyanígy kinyújtott bevonatból vágunk ki.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 180 perc
- Főzés ideje: 10 perc
- Sütés ideje: 45 perc
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28
10. házassági évfordulóra készítettem feleségemnek.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!