Juliska torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 25% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
29g cukor113 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
16g tej9 kcal
-
16g napraforgó olaj140 kcal
-
23g tojás29 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Hozzávalók a krémhez
Hozzávalók a bevonathoz (hamis marcipán)
-
8g tej5 kcal
-
29g cukor113 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
8g rétesliszt30 kcal
-
8g margarin60 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
1143
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 25% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
350g cukor1355 kcal
-
450g finomliszt1638 kcal
-
190g tej106 kcal
-
190g napraforgó olaj1680 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
18g sütőpor9 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
800g tej448 kcal
-
135g pudingpor514 kcal
-
500g margarin3585 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Hozzávalók a bevonathoz (hamis marcipán)
-
100g tej56 kcal
-
350g cukor1355 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g rétesliszt364 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
13698
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 25% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
8.8g cukor34 kcal
-
11.4g finomliszt41 kcal
-
4.8g tej3 kcal
-
4.8g napraforgó olaj42 kcal
-
6.9g tojás9 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
20.2g tej11 kcal
-
3.4g pudingpor13 kcal
-
12.6g margarin91 kcal
-
7.6g porcukor29 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Hozzávalók a bevonathoz (hamis marcipán)
-
2.5g tej1 kcal
-
8.8g cukor34 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
2.5g rétesliszt9 kcal
-
2.5g margarin18 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
344
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 60.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 728.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 236 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 251 mg
-
Nátrium 196 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.4 g
-
Cukor 87 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 31.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 442 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 416 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 305 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
1143
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 131.6 g
Zsír
-
Összesen 725.5 g
-
Telített zsírsav 135 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 330 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 222 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8737 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 304 mg
-
Kálcium 2832 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 201 mg
-
Foszfor 3014 mg
-
Nátrium 2357 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1672.9 g
-
Cukor 1044 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 373 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5301 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 135 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 571 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 289 micro
-
Kolin: 854 mg
-
Retinol - A vitamin: 4995 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3660 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1334 micro
Összesen
13698
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.3 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 9.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
344
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
-
350 g cukor
-
450 g finomliszt
-
190 ml tej
-
190 ml napraforgó olaj
-
5 db tojás
-
1.5 csomag sütőpor
Hozzávalók a krémhez
Hozzávalók a bevonathoz (hamis marcipán)
-
1 dl tej
-
350 g cukor
-
100 g finomliszt
-
100 g rétesliszt
-
100 g margarin
-
3 csepp ételfesték
Elkészítés
Hozzávalók a tésztához
- Az 5 tojásfehérjét a 100 g cukorral keményre felverjük. (Azért kell a cukor egy részét a fehérjéhez adni, mert segít keményebb habbá verni a fehérjét, valamint jobban megtartja az állagát az így felvert hab.)
- Egy másik tálban pedig az 5 tojássárgáját habosra keverjük a 250 g cukorral. Ehhez hozzákeverjük a sütőport, a tejet és az olajat. Majd végül a lisztet. Ha csomómentesre kikevertük, akkor ebbe forgatjuk bele több fázisban a kemény fehérjehabot.
- Alul sütőpapírral bélelt, kör alakú tortaformában (nekem ez 28 cm-es!!!), előmelegített sütőben 170-180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
Hozzávalók a krémhez
- A krémhez a pudingot elkészítjük előírás szerint, és hagyjuk kihűlni szobahőmérsékleten, de többször keverjük közben meg.
- A szobahőmérsékletű margarint a cukorral összekeverjük, és ehhez adjuk hozzá a pudingot és a fahéjat.
- A krémet 1 órára a hűtőbe tesszük.
- A tésztát 3 részre vágjuk, és a krém 90%-át az alsó és középső lapra kenjük.
- A maradék krémmel vékonyan bekenjük az oldalát és a tetejét a tortának.
Hozzávalók a bevonathoz (hamis marcipán)
- A cukrot tegyük egy tapadásmentes főzőedénybe, öntsük rá a tejet, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.
- Tegyük bele az átszitált lisztet, és folyamatosan kevergessük, amíg nem lesz sűrű. Figyeljünk rá, hogy ne legyen csomós, darabos.
- Keverjük bele a vajat, színezéket és az aromát, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
- Sodrófával kinyújtjuk, ráterítjük a tortára. Ezután már csak a képen látható népmesei formákkal díszítjük a torta tetejét, amit ugyanígy kinyújtott bevonatból vágunk ki.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 627
- Feltöltés dátuma: 2017. június 24.
Ajánló
A bevonatot (hamis marcipánt) teflonos edényben készítsük el, mert így nem ragad le, és kihűlés után kézzel kiszedhető. Ajánlott előző este elkészíteni ezt, és reggel felhasználni. Nyújtáshoz szilikonos gyúrólapot szoktam használni, mert ezzel könnyű ráfordítani a kinyújtott bevonatot.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
10. házassági évfordulóra készítettem feleségemnek.