r
Nosalty Logó

Juliska torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Juliska torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a bevonathoz (hamis marcipán)

1143
Kalória
11g
Fehérje
139.4g
Szénhidrátok
60.5g
Zsír
31.1g
Víz
75g
Koleszterin
1.6g
Rost
87g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a bevonathoz (hamis marcipán)

Összesen 1143 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a bevonathoz (hamis marcipán)

Összesen 13698 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a bevonathoz (hamis marcipán)

Összesen 344 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    60.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    728.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    416 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 1143 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.6 g

Zsír

  • Összesen
    725.5 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    330 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    222 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8737 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    2832 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    3014 mg
  • Nátrium
    2357 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1672.9 g
  • Cukor
    1044 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    373 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5301 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    135 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    571 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    854 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4995 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3660 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1334 micro
Összesen 13698 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    9.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 344 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. Az 5 tojásfehérjét a 100 g cukorral keményre felverjük. (Azért kell a cukor egy részét a fehérjéhez adni, mert segít keményebb habbá verni a fehérjét, valamint jobban megtartja az állagát az így felvert hab.)
  2. Egy másik tálban pedig az 5 tojássárgáját habosra keverjük a 250 g cukorral. Ehhez hozzákeverjük a sütőport, a tejet és az olajat. Majd végül a lisztet. Ha csomómentesre kikevertük, akkor ebbe forgatjuk bele több fázisban a kemény fehérjehabot.
  3. Alul sütőpapírral bélelt, kör alakú tortaformában (nekem ez 28 cm-es!!!), előmelegített sütőben 170-180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.

Hozzávalók a krémhez

  1. A krémhez a pudingot elkészítjük előírás szerint, és hagyjuk kihűlni szobahőmérsékleten, de többször keverjük közben meg.
  2. A szobahőmérsékletű margarint a cukorral összekeverjük, és ehhez adjuk hozzá a pudingot és a fahéjat.
  3. A krémet 1 órára a hűtőbe tesszük.
  4. A tésztát 3 részre vágjuk, és a krém 90%-át az alsó és középső lapra kenjük.
  5. A maradék krémmel vékonyan bekenjük az oldalát és a tetejét a tortának.

Hozzávalók a bevonathoz (hamis marcipán)

  1. A cukrot tegyük egy tapadásmentes főzőedénybe, öntsük rá a tejet, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.
  2. Tegyük bele az átszitált lisztet, és folyamatosan kevergessük, amíg nem lesz sűrű. Figyeljünk rá, hogy ne legyen csomós, darabos.
  3. Keverjük bele a vajat, színezéket és az aromát, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. Sodrófával kinyújtjuk, ráterítjük a tortára. Ezután már csak a képen látható népmesei formákkal díszítjük a torta tetejét, amit ugyanígy kinyújtott bevonatból vágunk ki.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 180 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28

10. házassági évfordulóra készítettem feleségemnek. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Métereskalács-torta

Az egyik legnagyobb közönségkedvenc édesség fogta magát és karácsony alkalmából tortaformába vágta magát! Semmivel sem több a macera, cserében nagyon szemrevaló, és még annál is ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!