r
Nosalty Logó

Juhtúróval töltött olajban sült lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SüniSüti
Juhtúróval töltött olajban sült lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 568 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3408 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 192 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.3 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 568 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.4 g

Zsír

  • Összesen
    113.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4682.1 g
  • Cink
    344 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    269 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1218 mg
  • Nátrium
    1839 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    466.8 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    472.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    654 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    34 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    157 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    445 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    587 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    503 micro
  • β-crypt
    315 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2075 micro
Összesen 3408 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a tej felében egy ek cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A többi hozzávalót egy dagasztó edénybe halmozzuk, majd a habos élesztőt is hozzáadjuk, és addig dolgozzuk a konyhai robotgépünk dagasztó karjával, míg a tészta el nem válik az edény falától. Ha túl kemény, egy kis tejföllel lágyíthatjuk, ha túl lágy, egy kis liszttel sűríthetjük.
  3. Kézzel kicsit átgyúrjuk, és az edényt meghintjük liszttel, meg a tésztánk tetejét is. Letakarjuk frissentartó fóliával, azután meleg helyen hagyjuk kelni 30-45 percig.
  4. Ha a duplájára dagadt, akkor kivesszük, és egy lisztezett deszkán kézzel átgyúrjuk, végül 12 db-ra vágjuk. A darabokból golyókat formázunk, és folyamatosan forgatva, lisztezve téglalapokat nyújtunk belőlük - nekem inkább köröcskéim lettek. A tetejükre a felületük egyik felére halmozzuk a bekevert tölteléket kb. 1,5-2 ek-nyi mennyiségben, és ráhajtjuk a tészta üresen hagyott felét, majd egy kis vízzel összeragasztjuk a tészta két szélét, alaposan összenyomkodva.
  5. Egy arra alkalmas edényben olajat hevítünk, kb két ujjnyit. Mikor már elég meleg, megsütjük benne a lepénykéink mindkét oldalát szép aranybarnára.

Töltelék

  1. Összekeverjük a hozzávalókat.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9413
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 02.

Ajánló

A tésztába kerülhet édes töltelék is, csak ilyenkor csökkentsük a felére a belekerülő só mennyiségét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
SüniSüti 80 recept

Ez a recept remek lehet nyári falatozáshoz, mert lángos helyett simán el tudnám képzelni a parton fogyasztva.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...