r
Nosalty Logó

Juhtúrós borjúkötél

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéj
Juhtúrós borjúkötél
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 606 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3635 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 266 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1284.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    948 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 606 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.2 g

Zsír

  • Összesen
    133.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7705 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    909 mg
  • Nátrium
    5685 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    494.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 3635 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A sót a lisztbe keverjük, majd hozzáadjuk az élesztőt, a langyos tejet, 2 ek olajat, és közepesen lágy tésztát dagasztunk. Kiolajozott tálban, a tetejét olajjal megkenve duplájára kelesztjük.
  3. Lisztezett deszkán téglalap alkúra szétlapogatjuk, majd 18-20 hosszúkás darabra vágjuk vagy tépjük.
  4. A darabokat kb. 30-40 cm hosszú rudakká sodorjuk, finoman megkenjük olajjal, majd kettéhajtva kettes fonással megfonjuk.
  5. Egymás mellé tesszük egy tepsibe úgy, hogy az oldalukat olajjal megkenjük.
  6. Hagyjuk kicsit kelni, közben bemelegítjük a sütőt.
  7. Míg a sütő melegszik, a tejfölt összekeverjük a sóval, a zúzott fokhagymával, a köménnyel és a juhtúróval, majd ezt a masszát a tészta tetejére kenjük.
  8. Pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35x8
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 209
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 17917
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 06.

Ajánló

Kiváló bor-és sörkorcsolya, vagy teával, hideg tejjel kitűnő reggeli, illetve vacsoraétel. A juhtúró, annak aki nem szereti az ízét, kihagyható! Anélkül is finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A borjúkötéllel Bogi receptjének segítségével ismerkedhettem meg. Örök hála és köszönet neki! Nekem, ahogy megláttam ennek a fantasztikus sós kalácsnak a fotóját, azonnal nagyon megtetszett, mert látszott rajta, hogy csak finom lehet. Mióta először elkészítettem, azóta már sokszor sütöttem a családom kívánságára. Mindannyiunk rajong érte. Itt-ott változtattam rajra (ezért bátorkodom feltenni a saját verziómat), mert én tojást nem teszek a tésztájába, viszont a fokhagymát állandósítottam az öntetében. A juhtúró meg már csak "hab a torta tetején".:)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...