r
Nosalty Logó

Juhtúrós-baconös pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolimami
Juhtúrós-baconös pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 441 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2635 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    967.6 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 441 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.9 g

Zsír

  • Összesen
    123.1 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5805.4 g
  • Cink
    325 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    249 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1417 mg
  • Nátrium
    3087 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    145 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    515 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 2635 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.3 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meglangyosítjuk a tejet, beleszórjuk a cukrot és az élesztőt. A lisztekkel és búzacsírávalösszemorzsoljuk a vajat.
  2. Aliszthez keverjük a kétféle túrót, sót, bacont, kefírt és a felfutott élesztőt.
  3. A2 felvert tojásból egy evőkanálnyit félreteszünk, a többit is a lisztes keverékhez öntjük.
  4. Alaposan összedolgozzuk (kézimixer dagasztókarjával szoktam), ez kb. 5-6 percet vesz igénybe.
  5. Letakarva langyos helyen egy órátpihentetjük (nem fog nagyon megkelni a benne lévő nehéz anyagok miatt).
  6. Enyhén lisztezett nyújtódeszkán másfél centi vastagságúra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, egyenként 32 grammos darabok lettek, ezek CH-tartalma 8,6 gramm.
  7. Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra.
  8. 10 perc pihentetés után a pogácsák tetejét bekenjük a maradék felvert tojással, amihez hozzákeverünk egy kiskanálnyi olajat (sajnos ez a lépés technikai okból elmaradt, láthatóan matt lett a pogik teteje).
  9. A sütőbe toljuk a tepsit, 10 perc után 170 fokra levesszük a hőfokot, és még 15 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4742
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 04.

Ajánló

Cukrosoknak, fogyókúrázóknak ajánlom, mivel részben csökkentett szénhidráttartalmú lisztből van (ami az ízén nem érezhető a benne lévő juhtúró aromája miatt), másrészt a tömegének jelentős részét alacsony CH-tartalmú tehén- és juhtúró adja. Uzsonnára sütöttem, de egy könnyű leves mellé kenyér helyett  (pl. zöldbableves) ebédre is megfelelő.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Juhtúrós-baconös pogácsa
Jolimami 45 recept

A hűtőben talált felbontott dobozokból született egy édes és egy sós harapnivaló. Itt a sós végeredmény látható. A hozzávalók adagján tükröződik, hogy "maradékokból" van, de a végeredmény kifejezetten jó lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...