Juhtúrós-baconös pogácsa
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Jolimami
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 14% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
441
kcal
- 14% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
2635
kcal
- 14% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
293
kcal
- 14% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.6 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 967.6 g
-
Cink 54 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 41 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 236 mg
-
Nátrium 515 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 51.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 24 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
441
kcal
- 14% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 111.9 g
Zsír
-
Összesen 123.1 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5805.4 g
-
Cink 325 mg
-
Szelén 181 mg
-
Kálcium 292 mg
-
Vas 249 mg
-
Magnézium 224 mg
-
Foszfor 1417 mg
-
Nátrium 3087 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 18 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 263.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 308.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 521 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 96 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 32 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 145 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 416 micro
-
Kolin: 383 mg
-
Retinol - A vitamin: 515 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 534 micro
Összesen
2635
kcal
- 14% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 648.3 g
-
Cink 36 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 345 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 34.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 16 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
293
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Meglangyosítjuk a tejet, beleszórjuk a cukrot és az élesztőt. A lisztekkel és búzacsírávalösszemorzsoljuk a vajat.
- Aliszthez keverjük a kétféle túrót, sót, bacont, kefírt és a felfutott élesztőt.
- A2 felvert tojásból egy evőkanálnyit félreteszünk, a többit is a lisztes keverékhez öntjük.
- Alaposan összedolgozzuk (kézimixer dagasztókarjával szoktam), ez kb. 5-6 percet vesz igénybe.
- Letakarva langyos helyen egy órátpihentetjük (nem fog nagyon megkelni a benne lévő nehéz anyagok miatt).
- Enyhén lisztezett nyújtódeszkán másfél centi vastagságúra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, egyenként 32 grammos darabok lettek, ezek CH-tartalma 8,6 gramm.
- Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra.
- 10 perc pihentetés után a pogácsák tetejét bekenjük a maradék felvert tojással, amihez hozzákeverünk egy kiskanálnyi olajat (sajnos ez a lépés technikai okból elmaradt, láthatóan matt lett a pogik teteje).
- A sütőbe toljuk a tepsit, 10 perc után 170 fokra levesszük a hőfokot, és még 15 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4742
- Feltöltés dátuma: 2012. február 04.
Ajánló
Cukrosoknak, fogyókúrázóknak ajánlom, mivel részben csökkentett szénhidráttartalmú lisztből van (ami az ízén nem érezhető a benne lévő juhtúró aromája miatt), másrészt a tömegének jelentős részét alacsony CH-tartalmú tehén- és juhtúró adja. Uzsonnára sütöttem, de egy könnyű leves mellé kenyér helyett (pl. zöldbableves) ebédre is megfelelő.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Jolimami
45 recept
A hűtőben talált felbontott dobozokból született egy édes és egy sós harapnivaló. Itt a sós végeredmény látható. A hozzávalók adagján tükröződik, hogy "maradékokból" van, de a végeredmény kifejezetten jó lett.