r
Nosalty Logó

Joghurttorta erdei gyümölcsökkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Joghurttorta erdei gyümölcsökkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Joghurtkrém

Összesen 349 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Joghurtkrém

Összesen 3494 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Joghurtkrém

Összesen 178 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 349 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.2 g

Zsír

  • Összesen
    228.9 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1805 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3801.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1151 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1499 mg
  • Nátrium
    831 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.3 g
  • Cukor
    170 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1116.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2260 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    385 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    1035 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1483 micro
Összesen 3494 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Tészta

Joghurtkrém

Elkészítés

Tészta

  1. Piskótát sütünk a hozzávalókból. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukrokkal, majd hozzákeverjük a citromhéjat. Egyesével hozzáadjuk a sárgáját, s azzal is összeverjük. Ezután a lisztet apránként adagoljuk a masszánkhoz.
  2. A kapott tésztát kivajazott-kilisztezett tepsibe tesszük, előmelegített sütőben, 180°-on alsó-felső sütéssel tűpróbáig sütjük.

Joghurtkrém

  1. A zselatint tegyük egy pohárba, közben felforraljuk a vizet, ha felforrt, öntsük rá a zselatinra, és keverjük csomómentesre. Ezután tegyük bele a cukrot.
  2. A joghurtokat tegyük egy tálba, a tejszínt verjük fel jó keményre. A krémbe szánt gyümölcseinket vágjuk fel tetszés szerint.
  3. Ha ezekkel elkészültünk, melegítsük fel a zselatint, hogy jó forró legyen (de ne forraljuk fel), majd öntsük hozzá a joghurtokhoz, jól elkeverjük. Ezután jöhet a joghurtba a felvert habtejszín, majd a gyümölcsök is.
  4. A piskótára rá vagy akár közé is rakhatjuk a krémet. Szépen elegyengetjük, elsimítjuk, és tetszés szerint díszíthetjük. (Én egy éjszakára hűtőbe szoktam tenni, hogy szépen összeálljon.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 880
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem ezt a tortát, készíteni kevésbé. :) Mindig attól tartok, hogy nehogy ne álljon össze a krém.... :)

Hozzávalók

Tészta

Joghurtkrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...