r
Nosalty Logó

Joghurtos spárgaleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Joghurtos spárgaleves
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 745 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    758.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    675 micro
Összesen 186 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3033.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    494 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    1695 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    614.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1591 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2700 micro
Összesen 745 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát megtisztítjuk, 3 cm-es darabokra vágjuk, sós vízben kifőzzük. A főzővízbe teszünk fél evőkanál cukrot. A sárgát 10-12 percig főzzük, majd leszűrjük. A spárga levéből 1 csészényit félreteszünk, valamint a tálaláshoz félreteszünk egy pár spárga hegyet.
  2. A spárgát turmixgépbe tesszük, hozzáadunk 1 csésze spárgalevet, 1 csésze csirkehúslevest, 1 joghurtot, citromfüvet, sót és a citromlét, majd jól összekeverjük.
  3. A pirított zsemlekockát összekeverjük az apróra vágott főtt tojással, és sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a levesre helyezzük, és a spárga hegyekből is teszünk a tányérba.
  4. Hidegen tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 33571
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azoknak ajánlom, akik szeretik a hűs joghurtos leveseket. Nagyon könnyű!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...